19. okt
MER FART: Nå blir det fart på mobilsurfingen, også for NetCom-kunder.
 
Etterlengtet mobilnett rulles ut
Telenor var først ute, men nå er NetCom på full fart inn med 4G i Sør-Varanger.

Publisert: 22.jul.2015 15:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Tirsdag dukket 4G-symbolet opp på NetCom-telefoner for første gang i Sør-Varanger, og flere og flere stasjoner slås nå på.

Testing

– Du oppdaget det tidlig, og det stemmer at den første ble skrudd på i går, sier en fornøyd Tommy Johansen. Han er dekningsdirektør i selskapet, og kan melde om at arbeidet er i full gang.

– Vi har en mann der oppe nå, som tester de stasjonene som er skrudd på, forteller han.

Foreløpig er det kun sentrale strøk som nyter godt av det nye mobilnettet, men Johansen lover 4G-dekning på så godt som alle steder med GSM-nett.

– Alle de eksisterende basestasjonene blir bygd om med 4G-sendere og de skrus på fortløpende, forteller han.

Etterslengere

Målet er å få flesteparten av sendere oppe å gå innen september i år. Det kan imidlertid komme noen etterslengere her og der i Øst-Finnmark.

– Utstyret i stasjonene er allerede på plass, men enkelte steder må vi bygge ut enten fiber, eller høyhastighets radiolinje. Det hjelper lite med toppmoderne utstyr dersom linja inn til stasjonen er treg, påpeker han.

Spesielt for Øst-Finnmark er at de ikke kan bruke frekvensen på 800 megahertz (mhz). Dette er fordi det er en militær frekvens på russisk side. Dermed bruker NetCom en frekvens på 1 800 mhz.

– Disse stasjonene gir noe kortere rekkevidde, men har høyere hastighet. Dere får altså basestasjoner som er mer vanlig i mellomstore og store byer, avslutter han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no