12. des
KRITISK: Cecilie Hansen (Sp) er bekymret over situasjonen i barnevernet. Hun mener debatten og diskusjonene mangler åpenhet.
 
Etterlyser større åpenhet
Tidligere ordfører og gruppeleder for Senterpartiet Cecilie Hansen etterlyser større åpenhet og snarlig løsning av barnevernkrisa.

Publisert: 31.aug.2017 16:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

– All informasjon er unntatt offentligheten. Det mener jeg ikke er riktig. Denne saken har så stor offentlig interesse. Det skulle bare mangle at politikere også får førstehåndsopplysninger. Jeg ønsker at vi skal ha større åpenhet om situasjonen slik at vi kan finne de beste løsningene og kan avslutte denne saken, sier Cecilie Hansen til Sør-Varanger Avis.

Reagerer

I et skriv til formannskapet ber Senterpartiet ved gruppeleder Cecilie Hansen om en orientering om situasjonen i barnevernet.

Forespørselen kommer som følge av at deler av tilsynsrapporten til Arbeidstilsynet og den eksterne rapporten gjennomført av Trollfjord Consulting for kommunen om arbeidsmiljøet i tjenesten har kommet fram i media.

Etter at politikeren tidligere har blitt informert om at kommunen har kontroll på situasjonen, reagerer Senterpartiet på at opplysningene i rapportene viser noe helt annet.

Hemmer debatten

Nå tar Hansen og Senterpartiet til orde for større åpenhet. Hun mener saken bør løftes opp på den politiske dagsordenen.

– Når alt av informasjon så til de grader blir unntatt offentligheten, så hemmer det diskusjonene og debatten. Det er klart vi politikere sitter i møter og får informasjon, men hemmeligholdet av opplysninger gjør at vi blir hemmet i hvordan vi skal uttale oss. Jeg føler vi som politikere ikke kan si alt om prosessene. Det er vanskelig å forsøke og finne nye løsninger så lenge det settes munnkurv på oss gjennom å unndra dokumentene fra offentligheten, sier Hansen.

Tillit og omdømme

Den tidligere ordføreren er tydelig på at åpenhet er nødvendig av flere grunner. Spesielt trekker hun fram omdømme til kommunen og dialogen med innbyggerne.

- Det handler rett og slett om omdømmet og tillitten til kommunen. Jeg ønsker ikke kun større åpenhet overfor politikeren men også ovenfor innbyggerne. Vi får mange henvendelser fra berørte og innbyggere. Det er viktig at vi som folkevalgte har mulighetene til å svare våre velgere, konstaterer hun og legger til:

-Jeg føler at slik det er nå så er det ikke tilfredsstillende for de som skal få tjenesten og heller ikke de ansatte. Det er viktig at vi finner en løsning, for det er helt klart at ingen ønsker å ha situasjonen slik den er nå, understreker Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no