22. okt
VARSLET: Eva Vehusheia har lenge ant at Havfruen Pub var på vei til å legges ned.
Alle foto: Håvard S. Mækelæ
 
Drev på dugnad i flere måneder: Havfruen Pub lagt ned
Pubsjef Eva Vehusheia kunne ikke ta ut lønn i fra Havfruen- drifta i fire måneder. Lørdag var siste pubnatt.

Publisert: 08.okt.2017 15:52
Oppdatert: 08.okt.2017 16:01

– Det går bare inn i rekka med at det ikke går an å drive noe i Kirkenes. De faste utgiftene ble for høye, og da går det dukken til slutt, sier Vehusheia. Søndag åpnet hun puben en siste gang, men da for å selge ut det hun kunne av inventar. Det som ikke er solgt når dagen er omme, går til bostyret når pubselskapet oppløses.

På dugnad

Den endelige avgjørelsen om å stenge ble tatt på styremøte mandag 2. oktober. Men det hadde ligget i kortene lenge før den tid.

– Det siste året, spesielt den siste måneden, har ikke inntektene vært nok til å dekke utgiftene til lokalet, slår pubeieren fast.

– Jeg ble selv syk og kunne ikke drive lenger i juli. Men selv før det hadde jeg ikke tatt ut lønn på fire måneder. Jeg har jobbet mest på dugnad, sier Vehusheia.

Årsaken til publikumsfallet det siste året kan være mangt. Vehusheia ser ikke bort fra at det kan ha påvirket noe at Rallar’n Pub la ned. De var nesten naboer med Havfruen, men da bygget der skulle rives, ble Pub1 etablert i stedet øverst i Dr. Wessels gate.

– Nå ligger alt av uteliv i den gata, sier Vehusheia.

Langt unna

Hun slår i alle fall fast at det området som Havfruen Pub ligger i, ikke lenger er en del av sentrum. Det er ikke mange skrittene fra Dr. Wessels gate til puben, men bygget er skjult bak politistasjon og brannstasjon, og de har ikke mange aktive butikker i nærheten.

– Vi ligger ikke i byen lenger. Vi kunne like godt ligget i Hesseng, slik det ser ut for utelivet i Kirkenes, mener pubeieren.

Den siste kvelden ble en av de få virkelig livlige på puben dette året. Trommebandet DrumTamTam hadde tilfeldigvis booket seg til akkurat denne kvelden, og mange av de som kjente til puben hadde fått med seg at dette var siste sjanse. Pubsjefen selv beskriver stemninga som god – selv om det var trist at puben skulle legges ned.

Havfruen Pub tok over fra Nye Havna Pub i juni 2016, i samme lokale ved Kirkenes-havna. Det var også Eva Vehusheia som drev dette utestedet, som ble startet i 2013.

Vehusheia tok da igjen over for gamle Havna Pub, og pusset opp lokalet.

Havfruen Pub gikk 67 000 i minus i 2016.

 
MEDEIER: Kristian Vehusheia er Evas sønn, og hev seg med på laget da puben risikerte nedleggelse i fjor. Det hjalp lite.
GJEMT: Havfruen Pub kan ha vært litt for langt unna resten av utelivet i Kirkenes.
DEKORERT: Puben har omfavnet navnet når det gjaldt inventar.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no