14. okt
NY LEDER: Even Borthen Nilsen er Finnmark friluftsråd sin nye fagleder. Han har pendlet mellom Kirkenes og jobb i Lakselv den siste tida. Nå blir han fastboende her med kjæresten Maja Kruuse, som jobber som veterinær, og deres tre hunder Aitza, Torres og Hektor.
 
Even (31) kapret drømmejobben - skal få hele Finnmark mer ut på tur
Even Borthen Nilsen (31) blir ny fagleder for Finnmark Friluftsråd. - Jeg gleder meg veldig, sier han.

Publisert: 10.apr.2017 14:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Stillingen som fagleder ble lyst ut i februar. Nå er den besatt. Even Borthen Nilsen trer inn i stillingen i slutten av mai.

- Jeg synes det var en spennende stilling, og en mulighet. I tillegg er jeg fra Sør-Varanger opprinnelig, og hadde et sterkt ønske om å komme hjem. Det at jeg har fått denne muligheten er fantastisk. Jeg kunne ikke ha bedt om mer, sier han fornøyd.

Ser muligheter

Det var hele 38 søkere til å jobben - både fra rundt om i Finnmark og andre deler av landet. Til slutt sto Even igjen som toppkandidaten - og han gleder seg.

- Det er så mange muligheter her. Det finnes ingen fasit om hvordan man skal utvikle friluftsliv. Jeg tror det handler om å være frampå og kreativ, sier Nilsen.

Han har de siste årene vært bosatt i Lakselv og jobbet som utmarksforvalter i Fefo. Når han kommer på plass i mai, vil han bruke den første tiden til å kartlegge kommunenes behov.

- Først og fremst så må jeg gjøre meg kjent i fylket. Presentere seg selv, og få en god dialog med medlemskommunene i forhold til å vise hva jeg og friluftsrådet kan bidra med. Det kan være store forskjeller fra kommune til kommune, sier Even.

Fornøyde

Friluftsrådet er er et interkommunalt samarbeid mellom 17 av 19 kommuner i fylket. De to siste kommunene har medlemskap oppe til politisk vurdering. Friluftsrådet ble opprettet i 2016, og er ett av i alt 25 slike råd rundt om i landet.

Og til tross for at det er et interkommunalt samarbeid er kommuneledelsen i Sør-Varanger svært fornøyd med at Borthen Nilsen er ansatt.

- Det er rett mann på rett sted. Jeg synes også det er viktig at han har erfaring fra et så viktig samarbeidsorgan som Fefo, for det legger tilrette for godt friluftsliv i hele fylket. I Finnmark har vi store muligheter, sier ordfører Rune Rafaelsen (Ap).

Lavterskeltilbud

Samtidig understreker kommunens folkehelsekoordinator, Kjerstin Møllebakken, som også sitter i administrasjonsutvalget til friluftsrådet, at det er viktig å fremme lavterskeltilbud.

- Lavterskel må være mantraet. Vi har et bredt spekter av folk og må ha bredt spekter av tankegang rundt helsefremming. Vi har en aktivitetsplan som er rettet mot barnehager, skoler, og eldreråd, sier Møllebakken og legger til at kommunen har et godt samarbeid med blant annet Frisklivssentralen, lag og foreninger og næringsliv.

Det er noe Borthen Nilsen også ønsker å ha fokus som fagleder.

- Det er viktig med tilrettelegging. De som er utpregede friluftsmennesker, kommer seg som oftest på tur. Men vi må legge til rette for at de som kanskje ikke har det som en naturlig del av hverdagen. Da er det viktig med samarbeid, sier han.

Fremme friluftsliv

Så legger han til:

- Jeg vil fremme friluftsliv. Det kan være gjennom avanserte toppturer til helt enkle tiltak som merkede turstier i nærmiljø. Målet må være å få flest mulig ut, og å få kommunene til å utvikle sine friluftstilbud.

Selv er Even glad i å være ute og bruke naturen.

- Det har blitt en del av min identitet. Det er ute jeg henter energien min, sier den nyansatte faglederen for friluftsrådet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no