7. des
UNDER BRUA: Evander Sæther, Evalina Sæther og Solveig Iversen titter ned på trollet under brua.
 
Eventyrlig Savio-marsj
Naturen viste seg frem fra sin aller beste side da den åttende Savio-marsjen ble arrangert.

Publisert: 20.aug.2013 09:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Med påmelding nede ved John Andreas Savio-monumentet nede ved fjorden venter en vakker vandring i Bugøyfjords vakre landskap med valg mellom to løyper, en på fire kilometer til og fra gapahuken, og en lengre løype på seks kilometer til Herkesjokka.
Og ikke rart at turen opp til gapahuken er en vei ungene gjerne tar. For her dukker eventyr-skikkelser frem i landskapet. Her er Rødhette og ulven.
Og trollet venter under brua.
– Hvem er det som tramper på min bru, etterligner Evander Sæther, Evaline Sæther og Solveig Iversen. De stiller seg på brua og titter ned på trollet.

Motivasjon

– Det er lagt så fint til rette, sier May-Lene Sotkajærvi som hadde med sønnen Marius (5) på Savio-marsjen.
– Det er jo en kjempemotivasjon for en liten en å få se trollan og figurene underveis, og så er det veldig koselig at de steller i stand en sosial samling her, sier hun i det femåringen vasser rundt i Karlevannet.
Andre tester fiskelykken eller bare nyter det fine sensommerværet i vannkanten.

Fint vær

Ved gapahuken er det tid for sosial samling. Folk er oppfordret til å ta med seg grillmat. Her drikkes kaffe, spises vafler og grilles pølser. Loddsalg hører med, og selvsagt også konkurranse.
Edvin Nilsen fra Bugøyfjord Bygde- og hyttelag er med på å arrangere den årlige marsjen i John Andreas Savios hjembygd. I år var et sekstitalls personer med.
– I år er slettes ikke det dårligste været vi har hatt, kanskje det nest-beste. Det er alltid fint vær under Savio-marsjen, smiler han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no