15. okt
POSITIV: Brannsjef Edgar Jensen er positiv til den nye SMS-varslingen.
 
Få SMS når noe skjer
Kommunen er i ferd med å innføre et varslingssystem ved store hendelser som berører befolkningen.

Publisert: 21.mar.2014 13:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Systemet heter «Varsling24», og skal brukes for å varsle befolkningen ved for eksempel større branner eller vannlekkasjer, og i løpet av mars tar kommunen sikte på å gjennomføre en øvelse av dette nye systemet.

Tester

Det er kommunens IT-sjef, Gunnar Sch. Kollstrøm som har tatt initiativet til dette nye systemet.

– Vi har jobbet med dette siden høsten 2013 og det var jo litt synd at vi ikke hadde det på plass da vannbassenget ble tomt i romjula. Det hadde jo vært en fin anledning til å få testet det ut, forteller han.

Øvelsen som skal skje i mars er ment til å sjekke om systemet fungerer både internt og eksternt. Det er service-kontoret som skal ta hånd om dette i ordinær arbeidstid og deretter brannvakta.

Kjapt og greit

Brannsjef, Edgar Jensen synes systemet er en fin ordning, selv om det ikke skjer større hendelser så veldig ofte.

– Men vi har jo hatt eksempler der det hadde vært greit med en slik ordning. For eksempel da Mix-kiosken på Hesseng brant for snart to år siden. Da var det kraftig røykutvikling og mye av denne havnet over boligfeltet der, påpeker han.

Brannsjefen forteller at det nå foregår opplæring for dem som nå skal drive dette systemet.

– Det er ment slik at folk i et bestemt geografisk område skal få beskjed på SMS. Det betyr at dersom det er storbrann i Pasvik, så går det ikke ut melding til folk i Kirkenes, eksemplifiserer brannsjefen.

Varslingssystemet er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor innenfor et bestemt område. Systemet gjør oppslag i nummeropplysningen 1881 og i tillegg i kommunens eiendomsregister, eller matrikkelen som det kalles. På fasttelefoner vil meldingen komme som en talebeskjed.

Få beskjed

Dersom ditt mobilnummer ikke er registrert på bostedsadresse, men hos for eksempel arbeidsgiver, kan du endre eller legge til adresser. Du kan også legge til adresser dersom du står oppført med hemmelig telefonnummer. Alt dette gjøres på nettstedet varslemeg.no.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no