24. okt
FIKK EN TREDJEDEL: En skuffet ordfører Rune Rafaelsen tok i mot statssekretær Grete Ellingsen (H) (t.v.), næringslivsledere, administrasjon og politisk ledelse fra Sør-Varanger og Finnmark.
 
Får 40 millioner kroner til omstilling
- Jeg er veldig skuffet, sier ordfører Rune Rafaelsen.

Publisert: 11.mai.2016 10:50
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Statssekretær Grete Ellingsen (H) kom til Sør-Varanger onsdag for å overbringe regjeringens forslag.

Sør-Varanger kommune har søkt om 120 millioner kroner i omstilling etter at Sydvaranger Gruve as gikk konkurs i november i fjor.

- I forhold til andre omstillingskommuner får nå Sør-Varanger nest mest, sa Ellingsen og viste til Meløy som har fått en pott på 50 millioner kroner.

Det hjalp ikke på ordfører Rafaelsens skuffelse over beløpet. Han har tidligere uttalt at 120 millioner kroner er avgjørende for en vellykket omstilling i kommunen.

- Sør-Varanger er en motor i Øst-Finnmark. Derfor er dette en svart dag også for østfylket, uttalte han.

Ordføreren lovte å jobbe for at hans eget parti, Arbeiderpartiet, skal fremme forslag om å gi Sør-Varanger de omsøkte 120 millioner kronene når revidert nasjonalbudsjett skal vedtas før stortinget tar sommerferie.

Regjeringens forslag om 40 millioner kroner kommer i tillegg til de fem millionene kommunalminister Sanner ga umiddelbart etter konkursen. Pengene skal fordeles over to år.

Les mer i torsdagens SVA.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no