15. okt
HV: Her fra øvelse Ida & Lyra for noen år tilbake. Det er ikke sagt noe foreløpig om hvor den nye spesialstyrken skal være stasjonert.

Foto: HV
 
Heimevernet får egen spesialstyrke i Finnmark
Heimevernet i Finnmark styrkes ytterligere med en egen spesialstyrke bestående av soldater med erfaring fra Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommando.

NTB
Publisert: 11.mai.2018 10:40
Oppdatert: 11.mai.2018 10:57

Det skriver Aftenposten. I løpet av sju år skal Hæren og Heimevernet (HV) rustes opp i landets nordligste fylke.

I løpet av 2019 får HV i Finnmark luftvern, våpen, snøscootere og kjøretøyer de andre avdelingene i landet ikke har.

Den nye HV-sjefen, generalmajor Eirik Johan Kristoffersen, bekrefter at det skal opprettes en ny avdeling som HV aldri tidligere har hatt. Soldatene skal ha erfaring fra spesialstyrkene og operere selvstendig i Finnmark. De skal kunne utføre det Kristoffersen beskriver som «overvåkings- og oppklaringsoppdrag».

– Jeg ønsker å standardisere Heimevernet, med geværtropp og geværlag, ta tilbake infanteritjenesten og fokusere på grunnleggende ferdigheter. Men samtidig vil jeg gjøre noen forandringer lengst i nord, sier Kristoffersen.

Det er den nye sikkerhetspolitiske situasjonen og et vanskeligere forhold til Russland som gjør at Stortinget har vedtatt å bygge opp igjen det som kalles landforsvaret i Finnmark, ifølge avisen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no