21. okt
I BRUSSEL: Fylkesordfører Runar Sjåstad har flere ganger vært i Brussel for å tale Finnmarks sak i EU-hovedstaden. (Foto Finnmark fylkeskommune)
 
Får EU på besøk
I morgen, torsdag, er det en delegasjon EU-parlamentarikere i Kirkenes.

Publisert: 18.feb.2015 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Norge er ikke medlem i EU. Likevel synes fylkesordfører Runar Sjåstad det er viktig at EU-parlamentarikere kommer til Finnmark for å lære mer om nordområdene og hvordan det er her nord. Derfor er han vertskap for åtte av dem på besøk i Kirkenes torsdag.

Mangfold

- Vi har en ypperlig anledning til å vise mangfoldet som Finnmark har å tilby, og de utfordringene et så stort fylke med liten befolkning har. Det sier Sjåstad i en pressemelding foran det historiske besøket av parlamentarikere.

Det er ikke første gang det er representanter for EU i Finnmark og i Kirkenes. EU har for eksempel vært representert både da Kirkeneserklæringen 1 og 2 ble undertegnet. Men det er første gang en gruppe parlamentarikere fra EU er på besøk.

Det er Nord-Norges Europakontor som står for dette første regionalt arrangerte besøk til Nord-Norge for EU-parlamentarikere noensinne. Finnmark fylkeskommune er medeier i kontoret som er plassert i Brussel.

Utfordringer

- Besøket gir en god mulighet til å demonstrere de utfordringene vi har i regionen. Så gir det også en god mulighet til framtidig direkte dialog, sier fylkesordføreren.

Besøket starter på Barentssekretariatet på tidlig formiddagstid der en orientering om Finnmark og om Berentssamarbeidet er tema. Foruten fylkesordføreren skal også sekretariatsleder Pia Svendsgaard, Norges generalkonsul i Murmansk, Ole Andreas Lindemann, Russlands generalkonsul i Kirkenes, Mikhail Noskov og Hammerfest LNG-Statoils Øystein Lind delta under besøket og møtet her i byen.

De åtte gjestene fra EU-parlamentet er Jørn Dohrmann, Danmark, Massimiliano Rizzo, Danmark, Suvi Leinonen, Finland, Rares Bertzi, Romania, Alyn Smith, Scotland, Jill Evans, Wales, Tomasz Rusek, Polen og Ryszard Pawlik, Polen

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no