7. des
Får fri rettshjelp: På høy tid mener hans norske advokat. Bildet viser Frode Berg. Foto: Privat / NTB Scanpix.
 
Får fri rettshjelp
Frode Berg, som siden desember i fjor har sittet fengslet i Moskva siktet for spionasje, får nå sine advokatutgifter dekket av den norske stat.

NTB
Publisert: 19.feb.2018 18:30
Oppdatert: 20.feb.2018 07:46

Dette bekreftes av Bergs norske advokat Brynjulf Risnes overfor NRK.

– Flere utgifter kan komme, som reiser og lignende, men det virker som at de forstår at saken er spesiell og at det er viktig at Frode Berg og familien får støtten de trenger i denne situasjonen, sier han til rikskringkasteren.

Han mener det er på høy tid, og viser til at anklagene først og fremst er rettet mot den norske stat.

– Fra russisk side er dette i første rekke en beskyldning mot Norge og ikke mot Frode Berg. Det er Norge som beskyldes for spionasje. Da virker det veldig rart om ikke Norge hadde dekket utgiftene til ham som har havnet i denne utsatte situasjonen, sier Risnes.

Tidligere har advokaten fått avslag på søknaden om fri rettshjelp for den pensjonerte grenseinspektøren.

At den norske stat nå vil være den som betaler for Bergs advokater i både Norge og Russland, er gode nyheter for både Bergs familie og for lokalsamfunnet i Kirkenes, mener Risnes. Han påpeker også at Støttegruppen for Frode Berg nå kan begynne å trappe ned sitt arbeid med pengeinnsamling. Så langt har de samlet inn 160.000 kroner til besøkstjeneste, velferdstiltak i fengslet og juridisk hjelp.

Foreløpig er Berg varetektsfengslet i Russland fram til 5. mai. Han ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva 5. desember. Han hadde da på seg 3.000 euro i kontanter. FSB mener 62-åringen har spionert på vegne av norsk etterretning.

(NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no