10. des
GÅRD: Her håper tiltakshaverne å få flere overnattere. (Foto: Namdalen Wilderness Lodge)
 
Får gå videre med Namdalen Wilderness Lodge
Etter flere år med midlertidige tillatelser, har selskapet nå fast tillatelse til å drive med næring på Nordbakken gård. Om leietakerne Radius Kirkenes fortsetter der, kan de ordne helårsdrift.

Publisert: 20.apr.2017 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Namdalen Wilderness Lodge AS har fått godkjent detaljregulering for gårdsområdet Nordbakken gård.

Prosjekteierne ønsker å utvikle gårdsområdet til et reisemål for turister. Planen inkluderer bruksendring av flere bygg, inkludert hønsehus til restaurant og låve til overnattingsbygg.

I tillegg inkluderer planen bygging av jordgammer, og tiltakshaverne ønsker å ha et hytteområde til utleie, og et småbåtanlegg med flytebrygge, naust og badstu. Ifølge prosjektbeskrivelsen blir de gamle byggene bevart så mye det lar seg gjøres når det gjelder materialer og stil, og de gamle jordene skal beholdes.

Lang tid

Prosjektet har vært i gang siden 2013. Mye av renoveringen og ombyggingen er allerede utført, ifølge Namdalen Wilderness Lodge sin daglige leder, Ståle Pedersen. Dette inkluderer blant annet ombyggingen av hønsehuset og fjøsen, samt renovering av hovedhusene. De har hatt midlertidige tillatelser til næringsbruk i løpet av alle disse årene.

Men nå er altså detaljreguleringen på plass, og alle tillatelsene kan komme permanent på plass. Da den fullstendige reguleringsplanen kom opp i kommunestyret, gikk den igjennom enstemmig. Det skaper trygghet for Namdalen Wilderness Lodge.

- Det har tatt enormt lang tid å få til, med alle høringsinstanser men nå kan vi få endret det permanent til næringsbruk. Det gjør det mye lettere å satse videre, og det vil nok bli større interesse for å leie området, sier Pedersen.

Helårsdrift

Namdalen Wilderness Lodge driftes for tiden av Radius Kirkenes AS. Radius-direktør Øyvind Sollie forteller at de ikke har nøyaktige planer for hva som skjer med området, og heller ikke noen tidsplan. Det er heller ikke sikkert at de vil bruke gårdsområdet neste år, siden den nåværende kontrakten går ut 31. desember i år. Pedersen i Namdalen Wilderness Lodge ser for seg å annonsere etter nye leietakere, i tilfelle Radius forsvinner.

Men Sollie ser gode muligheter for å kunne ha helårsdrift der etter hvert som utvidelsene og utbedringene kommer på plass, om de fortsetter der. Akkurat nå brukes Nordbakken gård først og fremst som tilberednings- og serveringssted når Radius tar med turister på kongekrabbetur på isen i nærheten.

Området ligger to-tre kilometer fra nærmeste vei, men er tilgjengelig både til fots, med hundespann eller snøskuter, og med båt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no