24. okt
TERRENG: Paintballspill krever en del terreng. Her fra oppvisningene under Kirkenesdagene. (Foto: Martin Gramnæs)
 
Får ikke paintballbane i Buholmen
Kirkenes paintballklubb må fortsette søket etter et fast spillested.

Publisert: 10.aug.2013 12:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Kirkenes paintballklubb søkte i mars om å få bruke områder ved Buholmen som fast paintballbane. 1. august sendte Finnmarkseiendommen (FeFo) ut avslag på søknaden.

FeFo viser til at det sjønære området er viktig for reindriften i løpet av de ulike årstidene. I tillegg skriver de at en paintballbane går imot kommunens arealdelplan for området.

Skuffet

Cato Andersen, leder i Kirkenes paintballklubb, er skuffet over avslaget.

- Vi hadde antatt å få området. Det ble ikke brukt til noe annet så vidt vi visste, og det er bak noen knauser, så vi kommer ikke i konflikt med noe bebyggelse, sier han.

Paintballklubben er fremdeles relativt ny, og Andersen håper å trekke flere inn i miljøet.

- Vi prøver å ha det som et alternativ til ungdom. Det var veldig populært da vi satte opp bane på Sandnes under Kirkenesdagene, sier han. Men uten et fast sted å spille er det vanskelig.

- Vi har tidligere spilt på noen private områder i Pasvik, men å kjøre en time hver vei for litt ettermiddagsspilling er vanskelig. Buholmen er knappe 20 minutter unna byen, sier Andersen.

På nytt

Akkurat nå er Cato Andersen på ferie. Men han mener at klubben nå vil sette seg ned og begynne på nytt med å finne et egnet spillested. De håper å finne noe som er relativt nært Kirkenes. Men det kan ikke være hvilket som helst areal.

- Vi er åpen for alt fra kommunen, sier Andersen. Men areal som kommunen har foreslått til paintballbruk tidligere fungerer ikke for dem.

- Det er for åpent lende, og for nært bebyggelse. Vi ønsker å unngå konflikter, sier lederen.

Innendørs bane er ikke et aktuelt alternativ i det lange løp.

- Vi har hatt noen runder i forbindelse med åpen dag i Barentshallen. Men da må vi bruke faste kuler som ikke setter flekker, og det blir en voldsom opprydning etterpå, sier lederen.

En utfordring er at det koster penger å søke FeFo om bruk av områder. Paintballklubben er relativt nystartet, med få ressurser.

Reinuttalelser

Det er uttalelser fra Reinbeitedistrikt 5A/C som ligger bak avgjørelsen til FeFo.

- De reindriftsfaglige vurderingene som ligger til grunn for distriktets standpunkt bestrides ikke av FeFo. Samlet sett veier interessene til de allerede etablerte rettighetshaverne i området tyngre enn deres ønske om å etablere paintballbane, skriver FeFo i avslaget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no