23. okt
GALLERI: Britt-Inger Berntsen har fått penger til å videreutvikle galleriet. (Arkivfoto)
 
Får penger til markedsføring og nettverksbygging
Ni millioner kroner er delt ut i Nord-Norge fra bankfond. Det kommer blant andre Galleri Artika og Pikene på broen i Kirkenes til gode.

Publisert: 11.des.2014 16:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Kulturnæringsstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge har delt ut ni millioner kroner i disse dager til kulturprosjekter over hele landsdelen. Blant over 60 prosjekter som får støtte, finner vi to i Sør-Varanger.

Markedsføring

Galleri Artika får 100 000 kroner til markedsføring, webside, reise og infrastruktur. Gallerieier Britt-Inger Berntsen forteller at hun har begynt å hente inn anbud på det som skal gjøres.

- Blant annet har jeg fått Lene Stavå til å lage ny hjemmeside og hjelpe meg med markedsføring, forteller hun. I tillegg har hun planlagt minst én studietur som skal komme galleriet til gode.

- Jeg søkte om litt mer, men jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått det viktigste. Jeg er kjempeglad for at stiftelsesstyret virker å ha tro på galleriet, sier Berntsen.

Nettverk

Pikene på Broen får også 110 000 kroner til nettverksbygging mot Russland. Andreas Hoffmann er prosjektleder.

Stiftelsen trekker spesielt fram Gullfest blant mottakerne i øst. Fuglefestivalen har base i Vardø, men har involvert fuglekikking både i Sør-Varanger og Vadsø kommuner. Firmaet Biotope AS har fått 150 000 kroner til prosjektet Arctic Nature & Art i forbindelse med festivalen.

Her i nordøst kommer det blant annet også 150 000 kroner til Varangerfestivalen i Vadsø. Pengene går mer spesifikt til prosjektet Northern Soul 2015, en arena for utvikling av nordnorske talenter. Maria Utsi står der som prosjektleder.

Rekordmange

Kulturnæringsstiftelsen støtter prosjekter innen musikk, litteratur og visuell kunst. Stiftelsen er også positiv til langsiktige samarbeider som kan fremme nordnorske talenter.

- Denne gangen var det rekordmange søknader, og blant de som har fått tilskudd er det flere spennende prosjekter som viser at Nord-Norge er et attraktivt sted å bo og virke, også for de som satser på det internasjonale markedet, sier daglig leder i kulturnæringsstiftelsen, Bjørn Eirik Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no