8. des
INNSTILLING: I innstillingen til fylkestinget heter det at det ikke gis økonomisk støtte til boligprosjektet ved Kirkenes videregående skole, sier Johnny Ingebrigtsen i Finnmark SV. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ).
 
Får sannsynligvis ikke hybelstøtte
Fylkestinget avholdes i Vadsø neste uke. Likevel er avgjørelsen mer eller mindre tatt, da innstillingen til støtte for hyblene på Hesseng er at det ikke lar seg gjøre økonomisk.

Publisert: 06.okt.2016 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Fylkestinget avholdes i Vadsø neste uke. Likevel er avgjørelsen mer eller mindre tatt, da innstillingen til støtte for hyblene på Hesseng er at det ikke lar seg gjøre økonomisk.

SVA skrev i september at leilighetene som bygges over Kiwi på Hesseng skulle få offentlig støtte for å kunne leies ut til elever under 18 år. Dette fordi det måtte ansettes en miljøarbeider for å passe på ungdommene. I tillegg ville støtte gjøre at utleieprisene ble vesentlig redusert.

Hybelmangel er som kjent et stort problem i Kirkenes, da over en tredjedel av de 550 elevene på Kirkenes Videregående skole er fra andre steder i fylket.

Til tross for at Johnny Ingebrigtsen i Finnmark SV tidligere i høst var positiv, ser det nå ut som om at optimismen var kortvarig.

- I saksforbredelsene ble det lagt inn en innstilling om at Fylkestinget ikke kan gi økonomisk støtte til prosjektet, sier Ingebrigtsen.

Avgjørelsen faller torsdag neste uke. Fylket må kutte 20 millioner i år, og det er skoleelevene som må lide.

Rune Ulvang i Toto Eiendom sa tidligere i høst at dersom ting ikke ble avgjort i Fylkestinget i oktober, skulle de gå til det private markedet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no