15. okt
HISTORIE: Trine Mellen fra Tromsø er i Kirkenes sammen med sin far. Hun blir anbefalt å kjøre til Grense Jakobselv av Hildonen, og får høre litt lokalhistorie før turen. Foto: Mariann Høgli Grøtte
 
Får støtte til turistinformasjon
- At kommunen og politikerne er med på å lage et godt turisttilbud, er gull verdt! Det sa Ulf Hildonen etter å ha mottatt den gledelige nyheten.

Publisert: 23.jul.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Torsdag formiddag ble det enstemmig vedtatt at Ulf Hildonen AS får bevilget 50 prosent av kostnadene, under et ekstraordinært møte i Fondstyret i Sør-Varanger. Bakgrunnen for avgjørelsen, var at utvalget anser dette som et viktig fellestiltak.

- Det er ikke optimalt at det hersker usikkerhet rundt turistinformasjon år etter år. For aktørene må det være bedre å ha en forutsigbarhet rundt informasjonsmulighetene. Det ble derfor presisert at Reiselivsprosjektet, som har fått betydelige midler til realisering av Masterplan for reiseliv i Sør-varanger, nå må finne en løsning for 2017 og fremover, uttaler leder Mariann W. Magga, AP, i et presseskriv.

Tre saker var til behandling i møtet, og felles for dem alle var at det hastet med å få avklaring på dem. Utvalget var fulltallig.

- Det viser at politkerne og LO/NHO er på når det er hastesaker. Det er gledelig, forteller Magga.

Økende turiststrøm

Ulf Hildonen er glad for støtten, og mener kommunen har skjønt viktigheten av god turistinformasjon:

- De sier med dette at: selvfølgelig skal vi gå inn og støtte. Å se at kommunen og politikerne er med på å lage et godt tilbud for turistene; det er gull verdt!

Med sine 500 årsverk, er turistnæringen kanskje den største private næringen i Sør-Varanger kommune, sier Hildonen.

- Turiststrømmen er økende; både sommer og vinter. Det som er spesielt i år, er at flere norske turister legger ferien hit. De kommer med båt, fly, bil og bobil. Det har kanskje aldri vært så mange norske turister i kommunen som nå, og det er jo gledelig.

Samarbeid i kommunen

Turistinformasjonen ligger i lokalet som tidligere har huset Bull-kiosken og lekebutikken i gågata. Tjenesten vil i år være åpen til 1. oktober. Deretter skal det lages en rapport, og Hildonen ønsker å satse på turistinfo også til neste års sesong.

- Suvenirer selger jeg ikke. Jeg har tre ansatte, som alle er drillet på kunnskaper om Sør-Varanger kommune, og utflukter leverandørene i kommunen kan tilby. Kontoret er helt uhildet; det er nøytralt og objektivt. Alle aktører er representert, forteller Hildonen.

Ifølge han er dette et tapsprosjekt for Ulf Hildonen AS:

- Jeg selger turer for absolutt alle aktørene i Sør-Varanger. Men det dekker ikke lønnsutgiftene engang. For å få dekket inn de resterende 95 000, kommer jeg til å fri til de andre næringslivsaktørene. Alle monner drar, sier han.

Hildonen forteller om et godt samarbeid mellom Barentssafari, som han driver sammen med Hans Hatle, og Pasvikturist, Radius, Thon og Scandic. Lokalet skulle han få leie gratis av Sør-Varanger Eiendom, om han ikke skulle få støtte til prosjektet.

- Eilif Johannesen og de andre i Sør-Varanger Eiendom har ordnet dette. Det ble fart på sakene i påvente av svar på søknaden. De skjønner viktigheten av dette. Det skal selvfølgelig dryppe litt på dem også.

Gjennom turistinformasjonen møter Hildonen masse spørsmål fra turistene, og mange utrolige mennesker, forteller han.

- Hver dag er det mellom 100 og 200 besøkende innom, så at behovet er der - det er helt sikkert!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no