5. des
REPARERER: Arbeidet med å rive og sikre taket på Ridehallen på Sandnes er endelig i gang.
 
Får taket dekket av forsikring
31. januar sviktet taket til ridehallen på Sandnes. Etter lang kamp med forsikringsselskapet får nå Rideforeningen dekket reparasjonen.

Publisert: 10.nov.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

- Det er mye vi ikke vet ennå, men det vi vet er at forsikringsselskapet har sagt ja til riving og sikring av bygget. Arbeidet er allerede satt i gang, sier Monica Hauan, leder av Sør-Varanger Rideforening.

Advokat

- Vi vet ikke hvor lang tid det tar, når det kommer nytt tak, og eventuelt hvor mye vi må betale selv, men vi er likevel veldig glade for at det nå endelig skjer noe, sier hun.

Rideforeningen måtte ta advokat til hjelp mot forsikringsselskapet, og nå bestemte de seg for å ta på seg riving og sikring i første omgang.

- Katastrofe

Det var ikke mye snø på taket, men tydeligvis var det nok. Etter snøfall en søndag i januar i år begynte takplatene å røre på seg, og det åpnet seg en sprekk øverst, der snøen falt inn.

- Det var helt katastrofe å måtte stenge, fortalte Hauan i januar. Da hadde klubben begynt å få flere leietakere og var på vei mot en litt bedre økonomi. Men så måtte alle ut, ingen kunne bruke hallen, da det var fare for at taket kunne falle ned.

Takplatene

- Det tar nok tre uker å rive alt, sier Stein Walter Karlsen i Karlsen taksperrer AS, som nå holder på å strippe hallen for takplater.

- Frosten som plutselig kom gjør at det tar litt lengere tid enn jeg hadde tenkt, sier han. Han forteller at platene rett og slett har løsnet fra taksperrene og glidd ned på hver side, men at taksperrene ser uskadd ut.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no