21. okt
 
Får tilskudd til modellflyklubb og til dans
Kirkenes Danseklubb ønsker å spre danseglede og øke den fysiske aktiviteten til dagens stadig mer stillesittende barn og ungdom.

Publisert: 31.mai.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Den tankegangen liker Ishavskraftfondet og gir 13.000 i støtte til Danseklubben.

- Kirkenes Danseklubb har i dag et tilbud til barn, men ønsker både å skape kontinuitet i dette, samt utvide det til å omfatte også ungdom. Dette er økonomisk krevende da de må leie inn instruktører. Målet er å få utdannet egne instruktører innen barnedans. I påvente av egne instruktører håper de støtte fra Ishavskraftfondet kan bidra til at dansetilbudet til barn og unge i SørVaranger kan opprettholdes og utvides, forklarer Ishavskraft i en pressemelding.

Presisjon

Også Sør-Varanger Modellflyklubb får støtte.

- Dette er en helt nyoppstartet klubb organisert under Norges Luftsportforbund. Idrett er nemlig så mangt, man trenger ikke bli fysisk sliten og andpusten for å drive idrett. Modellflyging handler om konsentrasjon, koordinasjon og presisjon. Ishavskraftfondet tror et slikt tilbud kan være et spennende alternativ for de som ikke finner seg til rette i andre idretter. Fondet bidrar med støtte til innkjøp av skoleflymodell med radioutstyr og modellflysimulator som skal brukes for opplæring av nye unge medlemmer.

80.000

Ishavskraft har i samarbeid med Finnmark Idrettskrets etablert Ishavskraftfondet til barne- og ungdomsidrett. De årlige tildelingene fra fondet er på kroner 80.000,- og kan tildeles ett eller flere tiltak per år.

Med dette fondet ønsker Ishavskraft sammen med idrettskretsen å medvirke til økt aktivitet og oppslutning om barne- og ungdomsidretten i Finnmark.

- Årets søkere viser at det er stor bredde i utvalget av idrettsforeninger i Finnmark, og det er nettopp mangfoldet vi ønsker å støtte med Ishavskraftfondet. Det bidrar til at flere barn og unge kan finne en forening som passer deres interesser - noe som igjen fører til økt trivsel, tilhørighet og mestringsfølelse, sier administrerende direktør i Ishavskraft, Stig A. Hanssen.

Hanssen betegner Idrettskretsen som en primus motor som har gjort en grundig vurdering og prioritering av alle søknadene som har kommet inn.

Disse fikk penger fra Ishavskraftfondet 2016:

Bossekop UL 10 000 kroner

Kirkenes Danseklubb 13 000 kroner

Kokelv Sportsklubb 12 000 kroner

Nordlysbyen Svømme- og triatlonklubb 13 000 kroner Porsanger Cykleklubb 12 000 kroner

Sør-Varanger Modellflyklubb 10 000 kroner

Varanger Golfklubb 10 000 kroner

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no