7. des
PÅ TOPP: Det er totalt 121 lastebiler registrert i Sør-Varanger. (Illustrasjonsfoto).
 
Færre lastebiler enn gjennomsnittet
Lastebil-tettheten i Sør-Varanger er en del mindre enn snittet. Det er uansett Volvo som troner øverst på listene her lokalt.

Publisert: 23.okt.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Definasjonen av lastebil er en bil med totalvekt over 3500 kilo, bygget for frakting av gods. Det finnes totalt 6823 biler registrert i Sør-Varanger kommune. Med bil menes da alle person-, kombi-, vare- og lastebiler, samt buss. Av disse er 121 lastebiler.

På topp i Sør-Varanger

I dag kan vi presentere Topp 5 av lastebil-merkene i vår kommune.

Aller øverst er det Volvo som regjerer stort, da det er 39 av dette merket blant lastebilene i Sør-Varanger. Deretter kommer Scania og Man på delt andreplass, med 15 stykker hver. Mercedes-Benz er på fjerdeplass med sine tolv eksemplarer.

Det er de to svenskene Volvo og Scania som er de to desidert største lastebil-merkene i Norge. Og de kniver svært tett. Volvo er så vidt foran med sine 18 965 utgaver, mens Scania har 18 502 lastebiler på norske veier. På tredjeplass kommer Mercedes-Benz med 11 885 doninger.

Størst i Norge

Det er Rauma kommune i Møre og Romsdal som får «æren» av å være Norges største Lastebil-kommune. Her er det 74 lastebiler for hver tusen bil som er registrert (414 av 5576). Deretter følger Alvdal i Hedmark med 64 per tusen, mens Gulen i Sogn og Fjordane tar lastebil-bronsen med drøyt 63 per tusen biler.

I andre enden av tabellen finner vi det kuriøse faktum at Utsira i Rogaland - Norges minst befolkede kommune - faktisk ikke har en eneste lastebil registrert. På plassen foran finner vi Oppegård i Akershus, der det bare er 6,6 lastebiler for hver tusen bil.

Lastebil-tettheten

I hele Norge er det totalt 77 120 lastebiler. Dette oppdateres en gang i året, og tallene gjelder ved årets inngang. Det betyr at det er 24,2 lastebiler for hver tusen bil over hele landet.

Sør-Varanger kommune er Norges 326. største lastebil-kommune, med 17,7 blant tusen biler her. I Finnmark er det totalt 1180 lastebiler, og dette er 25,3 per tusen biler.

Den aller største lastebilkommunen i Finnmark er Kvalsund, der det er 34 i tallet, og således drøye 46 per tusen. Den minste lastebil-tettheten i Finnmark har Hasvik kommune, der det bare går 14,3 for hver tusen biler. Nest sist i Finnmark er Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no