16. nov
 
Færre ledige i Finnmark
Arbeidsledigheten går ned i Finnmark og opp på landsbasis. 20 prosent nedgang i Sør-Varanger.

Publisert: 03.feb.2015 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

NAVs tall for januar viser at det i Finnmark var 1 456 helt ledige i fylket, noe som utgjør 3,7 prosent av arbeidsstyrken. Dette var en reduksjon på fire prosent sammenlignet med januar i fjor.

I hele landet var det 82 577 helt ledige, 3,1 prosent av arbeidsstyrken, men i landet som helhet har ledigheten gått opp med tre prosent.

Ifølge NAV er det stort sett vanlige sesongvariasjoner knyttet til blant annet permitteringer i fiskeindustrien som er årsaken til endringene i Finnmark.

Avdelingsdirektør Eva Lill Johansen Margit (bildet) sier NAV er bekymret for langtidsledigheten i fylket.

- I Finnmark ser vi en tendens til at mange flyktninger er ledige over lengre tid, og dette påvirker langtidsledigheten i noen grad, særlig over 80 uker, sier Margit i en pressemelding.

- Også variasjoner i lokalt arbeidsmarked, samt bruk av arbeidsrettede tiltak kan forklare noe av forskjellen, sier hun.

I Sør-Varanger var antall helt ledige i januar 133 personer. Dette utgjorde 2,4 prosent av arbeidsstyrken, og er 33 personer færre enn i januar i fjor. Dette utgjør en nedgang på 20 prosent fra i fjor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no