22. okt
LEDIGE JOBBER: Det er flere ledige, men også flere ledige jobber i Sør-Varanger. (Illustrasjonsfoto)
 
Færre ledige i Finnmark
Men flere uten jobb i Sør-Varanger sammenlignet med april i fjor. Samtidig er det flest ledige stillinger her i kommunen.

Publisert: 04.mai.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Dette viser statistikk fra NAV som ble lansert nylig. I Sør-Varanger var det per 30. april 165 ledige. Dette er tre prosent av arbeidsstokken og 14 flere om vi sammenlikner med samme måned som i fjor.

Kautokeino høyest

Den høyeste andelen arbeidsledige finner vi i Kautokeino. Her står 6,7 prosent av arbeidsstokken uten jobb. På andre og tredjeplass finner vi Vardø og Nordkapp med henholdsvis 5,8 og 5,7 prosent arbeidsledighet. Berlevåg kan skilte med lavest ledighet. Her er andelen på 1,4 prosent. Ser vi Finnmark under ett, er arbeidsledigheten på 3,5 prosent, noe som er en nedgang på 0,2 kontra samme periode i fjor.

- Vi ser blant annet en nedgang i ledigheten i bygg og anlegg, butikk og salgsarbeid og helse og omsorg. Mest gledelig er det at ledigheten går markant ned for de yngste. Det er 60 færre under 25 år som er ledige sammenliknet med april i fjor, forteller avdelingsdirektør Eva-Lill Johansen Margit, i en pressemelding.

Jobb å få

Samtidig er det flest ledige registrerte ledige stillinger i Sør-Varanger. Ifølge statistikken er det 119 ledige jobber i kommunen nå. På andreplass følger Alta med 113 og 49 i Hammerfest. Kommunen med færrest ledige jobber er Lebesby. Her er det registrert to stillinger. På delt andreplass ligger Berlevåg og Måsøy som har utlyst tre stillinger hver.

- De fleste ledige jobbene er i helse, pleie og omsorg, deretter følger undervisning, akademiske yrker og serviceyrker, sier avdelingsdirektøren

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no