8. des
IKKE FLEST: Finnmark er ikke lenger det fylket med høyest andel uførepensjonister i befolkningen. (Illustrasjonsfoto)
 
Færre uførepensjonister
Antall registrerte uførepensjonister har gått ned, men NAV er usikre på om reduksjonen vil fortsette utover året.

Publisert: 13.sep.2014 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Det opplyser etaten i en pressemelding. Ved utgangen av av første kvartal 2014 var det registrert 5 653 uførepensjonister i Finnmark. Dette er en reduksjon på 129 kontra samme periode i fjor.

Gledelig utvikling

Andel av befolkningen som som er uførepensjonister ligger nå på 11,6 mot 11,9 prosent. Selv om Finnmark fortsatt ligger over landsgjennomsnittet som er på 9,4 prosent, er fylket ikke lenger det som har flest uførepensjonister i landet, målt i prosent. Dette er en gledelig utvikling da landet sett under ett, har en økning. Om reduksjonen vil fortsette utover året, er imidlertid usikkert. Dette er fordi NAV Finnmark fortsatt har en del personer som mottar arbeidsavklaringspenger, og kanskje vil gå over til uførepensjon.

Flere nye

Samtidig som det totale antallet går ned, ser man likevel en økning av nye mottakere. Dette tallet har økt fra 148 til 231 kontra første halvår 2013. Der ser man også at det har blitt en liten økning i yrkesgruppen mellom 30 og 49 år. De siste årene har gjennomsnittsalderen blant uførepensjonistene gradvis gått ned. Dette skyldes både en økning i uføreandelen blant de unge over tid, og en nedgang i i uføreandelen blant de over 55 år. I aldersgruppen mellom 55 og 67 år har det også i Finnmark vært nedgang i prosentandelen av befolkningen. Dette kan kanskje forklares med bedre heles og høyere utdanning blant dagens 60-åringer. I tillegg har pensjonsreformen, og ordningen med fleksibelt uttak av alderspensjon åpnet for flere alternativer for de som har fylt 62 år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no