7. des
FORNØYD: Kristoffer Albert Karikoski fikk blomster og kake av bedriften for å feire fagbrevet. Nå venter enda mer arbeid sammen med blant andre IKT-sjef Frank Hasselberg.
 
Fagbrev åpner muligheter
Kristoffer Albert Karikoski fikk toppkarakter, og nå kan Sydvaranger Gruve ta inn IKT-lærlinger.

Publisert: 22.mai.2015 15:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Nylig kom den gledelige beskjeden fra fagnemnda til Kristoffer Albert Karikoski: Etter en ukes hardt arbeid, hadde han fått godkjent fagbrev i IKT Servicefag.

25-åringen begynte i Sydvaranger som maskinfører i 2010, og gikk over i en ganske selvlært IKT-stilling i 2011. I fjor meldte han seg på fagprøven, og siden da har det vært en hel del forberedelser - som kulminerte i en ukeslang praktisk prøve denne uka.

– Det gikk ut på å sette opp et servermiljø med to klienter, åtte brukere, skrivere, trådløst nettverk og alt man skulle ønske. Og alt skulle dokumenteres, forteller Karikoski.

Det endte med en teoretisk prøve og vurdering av fagnemnda nå på fredag. Karikoski gikk ut med toppkarakter.

Kan ta lærlinger

Det åpner flere muligheter for både ham, og for Sydvaranger.

For Karikoski selv har han nå status som faglært, med de lønnsgodene det innebærer. Han kan også bruke fagprøven i videre utdanning, om han skulle ønske det.

For Sydvaranger betyr det at de nå kan ta inn IKT-lærlinger, om det skulle være aktuelt. Fra før av har bedriften tatt inn lærlinger i andre fag. Nå har de en godkjent fagarbeider på laget, og han kan da fungere som fagleder og instruktør for eventuelle lærlinger.

IKT-sjef Frank Hasselberg venter litt med å si om de vil ta inn lærlinger.

– Vi er absolutt positiv til det, men vi må se på behovet. Vi vil ta en vurdering på det til høsten, sier han.

Tøft arbeid

I mellomtiden får Karikoski absolutt bruk for det han har lært i Sydvaranger. Den mest slitsomme delen av prøven var dokumentasjonen av alt han holdt på med - og den er også en del av det viktigste han har gjort der.

– Det var et alvorlig slit å se over og sørge for å få med seg alt. Jeg har fått mye input fra andre, gått mange runder, og vridd hjernen godt, sier han.

Nå som han har den ekstra ekspertisen i dokumentering av hva som foregår innenfor IKT-avdelingen, vil han bli godt brukt. Det har nemlig vært et behov innenfor Sydvarangers IKT-avdeling.

– Det er grusomt å komme til et nettverksskap og se at ledninger ligger i hytt og gevær, uten noen anelse om hva som har blitt gjort, sier 25-åringen.

Heldigvis blir han ikke alene om det. Alle følger samme standard på avdelingen.

Og aller først blir det feiring i pinsehelga.

– Det blir paintball i Pasvik, og sikkert en pizza og øl på lørdagskvelden, konstaterer Karikoski.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no