9. des
FAGSKOLEN: Fagskolen under åpningen i august i fjor. Nå er klassen halvert etter Sydvaranger-konkursen, men den er fremdeles oppegående. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Fagskolefilm til 180 000
Medieselskapet Adalia vil til Fagskolen i Kirkenes for en episode av «Mitt Yrke» på NRK. Om de får støtte.

Publisert: 11.feb.2016 13:18
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

«Mitt Yrke» er inne i sin andre sesong på NRK, og fungerer som et rekrutteringsprogram for unge. Nå ser produsentene Adalia til Fagskolen i Kirkenes for en av sine neste episoder.

- Det har vært mye fokus på folk på universitet og høgskoler. Vi har en del episoder om folk som er lærlinger, men vi har ikke hatt noe om fagskoler ennå. Nå er det på tide, mener produsent Iren Lervik.

Søker 90 000

Hele prosjektet er beregnet å koste 180 000 kroner. For det har Adalia søkt 90 000 kroner i RUP-midler, altså penger fylkeskommunen har satt av til regionalutvikling.

- Sponsorreglene for NRK er slik at vi kan søke om offentlig tilskudd. NRK kjøper rettighetene, men vi er nødt til å skaffe midler til halvparten av prosjektet igjennom tilskudd som RUP, forteller Lervik.

Kamerateam

Håpet til Lervik er å sette i gang så snart de får tilskudd. Prosjektleder i Fagskolen, Trond Dahlberg, forteller at RUP-søknaden skal opp 8. mars i Finnmark fylkeskommune. Dermed kan de sette i gang i løpet av den måneden om de er heldige.

I så fall vil kamerateam følge noen av elevene på fagskolen mens de er på skolen og på jobb. Planen er ikke ferdig ennå, men Lervik forteller at de vanligvis følger én eller to kandidater.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no