12. des
STOPP: Bente Henriksen Fiskerstrand, Eirin Wahlberg, Trine Lund, Hildgunn Antonsen og Bente Flå arrangerer fakkeltog mot mobbing på søndag. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Fakkeltog mot mobbing i Kirkenes
Hildgunn Antonsen ble så opprørt over å lese om Odin, som bare ble 13 år, og de mange andre mobbesakene over tid at hun inviterte til fakkeltog på direkten. Responsen var enorm.

Publisert: 13.nov.2014 14:18
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

- Det har bare strømmet på med meldinger og historier. Folk vil delta og de vil dele sine historier. Vi har nå en gruppe som skal lage fakkeltog og vi har blitt sponset med 200 fakler fra næringsdrivende i byen, det har vært en fantastisk respons, forteller Hildgunn Antonsen.

Sterke historier

Hun forteller at hun måtte avbryte lesingen flere ganger mens tårene rant.

- Det har vært så fælt å lese om hva folk har opplevd, og noe av dette kjenner jeg igjen fordi jeg har unger som selv har blitt mobbet. Folk har tatt kontakt og fortalt meg at de har vært på psykiatrisk sykehus og at mobbingen har preget dem hele livet. Trine Lund fortalte at hun hadde blitt mobbet hele barneskolen, og nå vil hun stå fram og fortelle om det. Det er kjempetøft gjort, sier Hildgunn Antonsen.

Ble syk

- Hver dag fra første til sjette klasse, de sang en sang om meg hver dag til og fra skolen og de plaget meg på skolen. Det sluttet ikke før jeg hadde blitt tynn. Da hadde jeg sluttet å spise og blitt syk, svimte av på skolen og helsesøster tok kontakt. Men jeg ble tynn, og da fikk jeg venner igjen, forteller Trine Lund.

- Den dag i dag blir jeg fortsatt fysisk kvalm når jeg ser enkelte av de verste mobberne, forteller hun.

Hvor er de voksne?

- Det er så mange slike historier at jeg blir helt skremt, sier Hildgunn Antonsen. Og det får henne til å lure på hvor de voksne har vært oppe i alt dette. Hvor har foreldrene vært? Hvor har lærerne vært? Er det ingen som har sett hva som skjer?

- Min mor hadde utallige møter med skolen, men kom ingen vei, forteller Trine Lund.

- Det er det jeg hører om og om igjen og jeg lurer på hvor myndighetene er? Dette går ut over folks helse og blir også et samfunnsøkonomisk problem. Hvor er politikerne, spør Hildgunn.

Handling

- Det snakkes veldig mye, men ingen gjør noe med det. Nå må vi vise at nok er nok. Vi har ikke tid til å vente på at administrasjoner og politikere skal komme med flere ord, nå setter vi i gang og stopper dette, sier Hildgunn Antonsen.

Det første blir å arrangere fakkeltog fra Kirkenes skole til rådhuset på søndag ettermiddag. Før toget starter blir det appeller utenfor skolen. Toget går parallelt med fakkeltoget i Oslo.

- Hvis politikerne har noe å si, kan de få komme med det, men vi vil ha handling, ikke flere ord som ikke gir resultater, sier Antonsen.

Høre på

Hun legger til at dersom det er barn, unge, ungdom eller andre som blir mobbet og som ikke blir hørt, eller som ikke har fått fortelle, så kan de bare ta kontakt.

- Jeg vil gjerne snakke med dem og høre på dem. Vi som arrangerer fakkeltoget vil at alle som går og ikke blir hørt skal få lov å fortelle hva de opplever. Vi vil ikke ha mer mobbing og vi vil ikke at flere skal gå og ha det vondt eller ta livet av seg. Derfor håper vi alle i hele kommunen stiller opp, for det angår alle. Ta med ungene og kom, jo tidligere man lærer at mobbing er galt, dess bedre er det, oppfordrer hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no