5. des
LIK: Gjenstanden er til forveksling litt lik en skaftgrant som tyskerne brukte under krigen.
 
Falsk alarm - denne gang
En gjenstand som likner på en granat fra krigen ble observert på en gangsti like utenfor Rallaren barnehage i Bjørnevatn. Det viste seg å være falsk alarm.

Publisert: 05.jul.2013 12:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Mellom gang- og sykkelveien og Ralleren barnehage er det en nesten gjengrodd snarvei som benyttes av mange. En dame som luftet hunden tok snarveien tirsdag og snublet over en mystisk gjenstand som stakk opp av leira midt på stien.

Sperret av

Ved første øyekast kunne gjenstanden minne om en håndgranat av typen tyskerne brukte under krigen. Damen mente derfor det var best å varsle politiet om funnet etter at hun først hadde knipset et bilde av gjenstanden. Politiet sperret av stien med sperrebånd og onsdag ettermiddag var sprengstoffekspert kaptein Jan Sørlie på stedet for å sjekke hva dette kunne være. Ut fra bildet damen hadde tatt hadde han allerede sine mistanker.

Meld fra

- Dersom det er det jeg tror, er dette ikke eksplosiver, sier han og går i gang med å grave frem den mystiske gjenstanden. Etter ha gravet i den steinharde leira avdekkes det som viser seg å være etterlatenskap fra krigen, nemlig en tysk piggtrådsaks. Den er isolert fordi den også kunne brukes til å klippe elektriske ledninger.
- Akkurat som jeg trodde ut fra bildet, sier Sørlie fornøyd. Han er glad for at folk varsler fra om slike funn og ikke selv begynner å grave.
- Det var falsk alarm denne gang, heldigvis. Men folk skal ikke være nervøse for å melde fra om de finner mystiske gjenstander. Det er fortsatt massevis av eksplosiver fra krigens dager spredt utover hele Sør-Varanger, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no