23. okt
MONNER LITT: Millionene som nå bevilges monner litt for å få en bedre riksvei 885 gjennom Pasvikdalen.
 
«Fant» mer penger til Pasvikvei i år
Er man heldig så kan det bli så mye som 25 millioner kroner til asfaltering og oppretting av riksvei 885 i Pasvikdalen i år.

Publisert: 20.jun.2015 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Denne ukes fylkesting bevilget ti millioner kroner til oppretting og asfaltering av den utskjelte veien, også kalt «Norges verste vei».

I tillegg til de 12,3 millioner kronene som ble bevilget i vinter og noen ekstra asfaltmillioner, så kan det dermed bli så mye som 25 millioner kroner til asfaltering av den humpete veien nå.

Etter planen skal det tilsammen brukes 73, 5 millioner på veien i perioden 2015 til 2018.

Sp brøt

Bevilgningen av de ti millionene i fylkestinget, som denne uken ble holdt i Alta, kom etter forslag fra Høyre. Ap var i mot, men Senterpartiet brøt samarbeidet med Ap og fikk saken igjennom og bevilget de sårt tiltrengte millionene.

– Man kan jo ikke vært misfornøyd når det bevilges penger til veien. Det som er litt betenkelig er at fylkespolitikerne sa nei da det var snakk om å beholde kompensasjonspengene. Nå plutselig gikk det igjennom, sier Kurt Wikan, som i flere år har engasjert seg for riksveien gjennom Pasvik.

Asfalt i år

Pengene er øremerket oppretting og asfaltering og skal etter planene brukes i 2015.

– Hvis Statens vegvesen får fingeren ut, så blir pengene brukt i år. Problemet er nemlig at vegvesenet er veldig sent ute med anbudene. Det må jobbes hardt nå før sommerferien for å få dette til. Dermed er det langt fra sikkert at det blir asfaltering i år. Men vi krysser fingrene for at det jobbes hardt nå slik at vi får sårt tiltrengt asfalt og oppretting på veien før vinteren kommer, sier Wikan.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no