13. des
FOLKETOGET: Russen holdt koken rimelig bra, og oppførte seg pent i folketoget.
 
Fantastisk ramme rundt 17.mai-feiringa
Fra hele kommunen meldes om kanonvær, med godt over tjue grader flere plasser.

Publisert: 17.mai.2013 20:58
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

I Kirkenes var det ekstra stor oppslutning om barnetoget, og langs togruta var det mye folk som bidro med hurrarop og vifting med flagg. Som vanlig bidro Hornmusikken til god stemning, og toget stoppet ved det gamle biblioteket der garnisonssjfen la ned en krsan over de falne fra Sør-Varanger under siste krig.
Også i folketoget var det godt med folk, og folk stortrivdes så godt at de ventet med å forlate torget etter at talene var over.
Hovedtalen i år ble holdt av Luba Kuzovnikova, kunstneriss leder i Pikene på broen. Hun viste til Sør-Varanger som internasjonal kommune, og tok opp viktigheten av barentsperspektivet, åpne grenser og demokratiets rolle.
Russepresiden Glen Osakwe la i sin tale vekt på dagens russen som ressurs for framtida i et Sør-Varanger, som har alle muligheter til å lykkes. Han oppfordra de som nå reiser ut til å komme tilbake og bidra til ei felles framtid.

(Se bilder fra hele feiringa i bildegalleriet).

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no