23. okt
BENK: Denne flyttes til torget på fredag. Da får man også møte Henry, som er på bildet. Og selvfølgelig Sandra Asmyhr. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Feirer 150 år på torget
Røde Kors setter opp utstilling, underholdning, og egne benkeintervju når organisasjonen jubilerer fredag og lørdag.

Publisert: 21.mai.2015 17:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Røde Kors har 150-årsjubileum i år, og det feirer de med et innholdsrikt arrangement på torget både fredag og lørdag.

- Det er en del av jubileumsmarkeringer som foregår rundt om i hele landet. Vi får besøk av en trailer med container som brettes ut til en interaktiv utstilling om Røde Kors. Det blir underholdning, is, vafler og førstehjelpsdemonstrasjon, nevner arrangementsansvarlig Sandra Asmyhr.

Traileren reiser landet rundt med utstillingen i forbindelse med jubileet. I Finnmark er det bare Alta og Kirkenes som får besøk av den, ifølge Asmyhr.

En annen ting som skjer landet rundt, og også i Kirkenes, er benkepraten. En rød benk bringes til torget, og der skal Røde Kors ha tre intervjurunder i løpet av helga. Først ute på benken er ordfører Cecilie Hansen, SVA-redaktør Randi F. Andreassen og en Røde Kors-medarbeider som har vært på utenlandsoppdrag. Neste er en utlending som har opplevd Røde Kors-arbeide, en representant fra Suppekjøkkenet, og en mann i gata. Så til slutt håper Asmyhr å få til et intervju med noen representanter fra organisasjonens samarbeidspartnere: Politiet, sivilforsvaret og ambulansen.

De minste får også introdusert førstehjelpsdukken Henry. Den skal etter hvert deles ut til barnehager rundt om i landet, og fredag er barnehager fra hele kommunen invitert til å teste den. Dette inkluderer blant annet en voksen i Henry-drakt.

- Folk er velkomne både fredag og lørdag for å ta en kikk på Henry, legger Asmyhr til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no