5. des
FEIRET: Her får Maria Sadkova, Olga Balalina, Olga Koltsova og hennes datter Margarita blomster og gavekort av politistasjonssjef Hans Møllebakken. Det er ikke sikkert at en av dem var nummer 300 000, men de ble valgt på grunn av tidspunktet, da det var vanskelig å beregne nøyaktig hvem som krysset det runde nummeret.
 
Feiret 300 000 grensepasseringer
Grenserekorden på Storskog ble feiret med kake og gavekort.

Publisert: 14.des.2013 13:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

For første gang har over 300 000 personer passert igjennom Storskog grenseovergangsted i løpet av ett år. Milepælen ble nådd i løpet av lørdagen, og i forbindelse med det stilte politiet opp med marsipankake.

Blomster og gavekort

Det reisefølget som kom inn fra Russland på slaget 11 på formiddagen ble også plukket ut til å få med seg blomster og et gavekort på tur inn i Norge.
Hans Møllebakken, politistasjonssjef i Kirkenes, delte ut berømmelsen til Maria Sadkova, Olga Balalina, Olga Koltsova og hennes datter Margarita.

To ganger i måneden

Mens grenseboerbeviset har ført til en del av økningen over grensa, er ikke de fire blant dem som tar del i det, da de bor i Murmansk. Men de kjører likevel ofte til Kirkenes.

- Vi kommer hit to ganger i måneden. Det er for shopping, og for å se på omgivelsene, forteller de.
- Hva er det som trekker dere hit for handling?
- Det er godt utvalg her, og det er nærmere og bedre tilgjengelig enn Finland, siden veien ble utbedret på russisk side, sier de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no