9. des
KOKKER: Åtte kokker sto for maten til kommunestyret. På bildet ser vi Idil Omar, Ali Sultani, Shakiba Sultani, Zaw Paing, Azib Leake, Msgun Tesfaergis, Lbom Teskatsion, Filmon Sielu og Abeba Gerezgiher.
 
Feiret jubileum med politikermat
Mat fra Afrika og Midtøsten sto på menyen før kommunestyret, da Flyktningtjenesten stilte med lunsj. De fyller nemlig 20 år i år.

Publisert: 12.des.2013 10:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

- Det er vanlig med sterk mat i Eritrea, men vi har ikke laget det så sterkt, sier Filmon Sielu. Han og flere av de andre brukerne av Flyktningtjenesten i Sør-Varanger stilte opp med matretter fra sine opprinnelsesland i forbindelse med kommunestyremøtet onsdag. Det var mat fra både Eritrea, Somalia, Myanmar og Afghanistan: Samosa, karrikjøtt, potetgryte og mer ble servert til politikerne, akkompagnert av tynne brød kalt zigni, som maten pakkes inn i.

20-årsjubileum

Flyktningtjenesten fyller nemlig 20 år i år, og da tenkte de at de skulle rekruttere noen av brukerne til en spesiell politikerlunsj.

- Vi har også supplert med plakater rundt om i kantina, som viser noen av årene vi har vært oppe og gå, forteller tjenesteleder Solbjørg Mikkola.

Sør-Varanger startet med flyktningmottak i 1989. Det jubileet som feires nå, er for da mottaket og bosetningstjenesten ble slått sammen til en felles flyktningtjeneste i 1993, og Solenga mottak ble åpnet.

Blir kjent

Det var godt humør inne på kjøkkenet, selv om det ble litt trangt om plassen med åtte kokker til stede. Heldigvis var maten for det meste preparert i forkant, og alt som måtte gjøres var å varme grytene, steke kyllinglårene og kutte salaten. Kokkene fra Eritrea, Myanmar og Afghanistan likte oppgaven.

- Det er bra at folk får kjenne oss bedre, og at vi får sjansen til å bli kjent med folk, sier Sielu.

Det vil også bli jubileumskafé på Samfunnshuset lørdag.

I november kom de første flyktningene på plass på Svanvik. Dermed har flyktningtjenesten oppfylt kommunestyrets tidligere vedtak om å øke inntaket av flyktninger til Sør-Varanger fra 25 til 35 personer dette året, ifølge tjenesteleder Solbjørg Mikkola.

- Inkludert familie har 38 flyktninger blitt bosatt i Sør-Varanger i år, forteller Mikkola.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no