18. nov
KLART: Tallene for årets rypesesong er klare.
 
Felte flere ryper
Sesongens rypejakt er over og det havnet flere ryper i fryseren enn året før. Og flere kan det bli til høsten.

Publisert: 30.jun.2015 14:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

FeFo er fornøyd over å kunne melde om økt rypefangst, til tross for et i utgangspunktet middels rypeår. Totalt ble det felt rundt 16 300 liryper i løpet av denne sesongen og 6 800 fjellryper.

Det er 3 700 flere liryper og 2 000 flere fjellryper enn forrige sesong.

FeFo er også veldig fornøyd med jegernes vilje til å rapportere fangsten. De melder om en fangstrapportering på cirka 90 prosent av alle dagene med jakt.

De fleste av jegerne er hjemmehørende i Finnmark. 3 060 jaktkort ble solgt til finnmarkinger mens 2 531 gikk til tilreisende jegere.
De aller fleste jaktet rype, men det ble også tatt en del skogsfugl i Pasvik, og hare på øyene i vestfylket. 469 skogsfugl ble felt og noe over 1 000 harer. Grågås ble det tatt 122 av.

FeFo mener det kan bli et enda bedre år når sesongen begynner til høsten. Det er en klar sammenheng mellom antall rype og bestanden av smågnagere, sier de, og det virker som om gnagerbestanden har fortsatt å vokse flere steder i Finnmark.

– Vi går en spennende tid i møte. Det er indikasjoner på at hekkebestanden av rype- og skogsfugl er større enn på mange år flere steder i Finnmark.

Med gode forhold i klekkeperioden og en fortsatt bra bestand av smågnagere gjennom sommeren, kan vi forhåpentligvis få en høst med flere ryper i fjellet, sier Even Borthen Nilsen, småviltansvarlig i FeFo.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no