16. okt
SØKNAD: Statssekretær Grete Ellingsen (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet kan vente seg en søknad om statlige omstillingsmidler fra Sør-Varanger kommune i juni.
 
Fem kommuner har fått omstillingsmidler
Sør-Varanger kan bli den sjette, og de søker om over det dobbelte av hva andre har fått tildelt.

Publisert: 02.apr.2016 13:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Vanylven og Meråker kommuner fikk 25 millioner kroner hver i 2006. Høyanger fikk 30 millioner kroner i 2009, Meløy 50 millioner kroner i 2012 og Lierne kommune 30 millioner kroner, fordelt på 15 i 2015 og samme sum over statsbudsjettet. Nå forbereder Sør-Varanger kommune en søknad om 120 millioner i statlige omstillingsmidler.

Bakgrunn og begrunnelse

Før søknaden sendes i juni, skal det holdes folkemøte og søknaden behandles i kommunestyret.

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) har til nå vært i tre møter med representanter for Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Statssekretær Grete Ellingsen (H) i departementet sier det er viktig at kommunen kommer med en grundig bakgrunn og begrunnelse for søknaden.

- Her bør det gis en konsekvensanalyse med beskrivelse av omfanget av problemet, en oversikt og plan for hva midlene skal brukes til på et overordnet nivå. Det bør stå hvor mye det søkes om, budsjett og finansieringsplan, sier Ellingsen.

Ekstraordinært

- Kommunal- og moderniseringsdepartementet har nå mottatt søknad fra Sør-Varanger kommune om ekstraordinære statlige omstillingsmidler. Bakgrunnen for søknaden er konkursen ved Sydvaranger gruve i november 2015. Departementet vil behandle søknaden så raskt som mulig. Det er selvfølgelig umulig å gi noe svar på denne søknaden nå, sier statssekretær Ellingsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no