8. des
LOVLIG: I Skafferhullet foregår lovlig snøskuterkjøring. Det er den ulovlige kjøringen regjeringen vil til livs.l (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Fengsel for ulovlig skuterkjøring
Politidirektoratet og Økokrim ønsker å straffe ulovlig snøskuterkjøring med to års fengsel.

Publisert: 14.okt.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim sier til NRK at strafferammen for overtredelse av motorferdselloven må heves, for i dag er det bare børter.

- Det vil gi et klart signal om at brudd på motorferdselloven ikke aksepteres og det vil avskrekke folk fra å velge å bryte regelverket, sier Høviskeland.

I dag er det bare lov til fritidskjøring i løyper i Finnmark, men regjeringen vil åpne for dette i resten av landet. Miljøverndepartementet har sendt på høring et forslag til endring i motorferdselloven, fordi regjeringen ønsker å åpne for fornøyelseskjøring med snøskuter som del av utmarksnæringen.

De blå partienes ønske om å slippe opp på regelverket rundt snøskuterkjøring har fått mange til å reagere. Det gjør også politiet. I sine høringsuttalelser skriver Økokrim, Politidirektorat og politidistrikter at forsøksordninga vil ha sterke negative konsekvenser for natur og friluftsliv.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no