23. okt
PRØVEDELTAKERE: Dette er de som fikk premie i VK finalen søndag. Fra venstre Idar Langemyr med ES Kiri 1. VK m cacit, Jan Arvid Arild med ES Bobbi Brown 2. VK m res cacit, Bjørn Tormod Syversen med ES Tøder 5. VK og Yukon 3. VK og Jon Aurebekk med Breton Samson Sorensen 4. VK.
 
Ferske bjørnespor på Gallokprøve
Det kan man slå fast etter siste helgs Gallokprøve der man tok bilde av ferske bjørnespor.

Publisert: 20.apr.2015 14:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

– Ikke var det en liten bamse heller, sier Karin Mathisen som har tatt bildene.

Med dette ble årets høyfjellsprøve for stående fuglehunder i Gallok 11. og 12. april en annerledes prøve på mange måter. Ikke bare er det mye logistikk for å få hunder og førere opp til fjells med snøskutere, men med en bamse luskende i området så ble prøven spesiell.

Godt vær

Været viste seg fra sin beste side denne helgen, turboføre og sol.

– Når det i tillegg var masse ryper, så må man kunne kalle prøven en suksess, sier Mathisen som representerer arrangøren av Gallok-prøven, fuglehundutvalget i Sør-Varanger jeger- og fiskerforening.

Lørdag var det en del vind som gjorde det vanskelig å komme inn på rypene, men flere behersket de vanskelige forhold og fikk sine velfortjente premier. Totalt ble det på lørdag delt ut 15 premier fordelt på seks i VK, to i AK og sju i UK.
Lørdag kveld var det jegermiddag på Fjellstua i Neiden.

– Tradisjonen tro fikk vi servert buljong til forrett, reinsdyrfilet til hovedrett og multekrem til dessert. Fjellstua kan sine saker når det gjelder å lage god mat, og heller ikke i år skuffet de. 

Mange premier

Søndag var det 41 starter og 20 premier, nesten 50 prosent premiering.

– Dette taler for seg selv. Ni  premier i UK, seks i AK OG fem i VK, og i finalen ble både cacit og res.cacit delt ut.

Nils Petter Hallonen var prøvens mest uheldige deltaker, midtveis i partiet og lengst fra snøskuterne knakk han den ene skien sin i det eneste hullet som var på fjellet på skaraføret.

– Heldigvis hadde dommer Rune Mikalsen vært ute en vinterdag før, skia ble spjelket med skistaven under og tapet godt så den holdt dagen gjennom. Det gjenstod 200 meter til snøskuterne da skia sa takk for seg, godt vi har slike «McGyvere» med oss i terrengene. 
Med 108 starter totalt og 35 premier gir det en premieprosent på ikke mindre enn 32, vi sier oss godt fornøyd med det! NKK-representant Thom Thorstensen kunne fortelle om et godt arrangement uten klager fra deltakere eller dommere.

– Neste år er Gallokprøven 30 år, vi gleder oss allerede til å arrangere en jubileumsprøve, sier Mathisen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no