8. des
UFERDIG: Statens Kartverk trenger fremdeles ferske flyfoto fra Pasvik og store deler av Varangerhalvøya nasjonalpark for å få et helt ferskt bilde av Varanger. (Begge foto: Skjermdump fra norgeibilder.no)
 
Ferske Pasvik-flyfoto til alle neste år
Flyfotoene til Statens Kartverk begynner å bli gamle. I fjor begynte arbeidet med å oppdatere dem over Varanger, og i 2017 blir det flere overflyvninger.

Publisert: 22.aug.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Statens Kartverk er nå i ferd med å få inn nye såkalte ortofoto av Vest-Finnmark og Troms, idet flyselskapet Wermlandsflyg fotograferer fra lufta. Det meldte nettavisen iFinnmark om torsdag.

Gjenstår fotografering

Kartverket informerer SVA om at det fremdeles gjenstår en del fotografering av Øst-Finnmark før man har ferske flyfoto av alle områdene.

- Det skulle vært sluttført i sommer, men en kjedelig sak skjedde. BSF Flyfoto, som tok seg av fotograferingen i øst, mistet sikkerhetsklareringen sin. Dermed hadde de ikke tillatelse til å fotografere i sommer, sier Ole Kristian Kjekshus i Statens Kartverk.

Når flyfotograferingen er ferdig, kan hvem som helst gå inn på nettsiden norgeibilder.no og ta en nærmere titt på området fra lufta. Det går allerede an - men for Pasvikdalens del er de seneste flyfotoene fra 2011, og på nordsiden av Varangerfjorden er de enda flere år gamle. De trenger altså en oppdatering, og det skal Kartverket få til.

De satser på å få ferdiggjort den nye flyfoto-kartleggingen til neste år. Da blir det flere overflyvinger av denne sorten. De ferske fotografiene vil legges ut for allmenn beskuelse på Norge I Bilder etter hvert som de er klargjort.

Fotokart

Ortofoto er fotografier tatt fra lufta, som settes sammen til foto-kart. Disse settes opp så de matcher de offisielle kartene, og blir også en kilde til å oppdatere kart.

Flyfotograferingen er en del av Nasjonalt program for omløpsfotografering, som skal sørge for ferske flyfoto for hele Norge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no