21. okt
 
Fikk 30 frivillige «for mye» - og uventet kjendishjelp
Bøssebærerne fikk inn 8600 kroner mer enn i fjor. For å få til det gikk de overalt – også til Hurtigruta.

Publisert: 23.okt.2017 13:16
Oppdatert: 23.okt.2017 15:43

Hvert år samler TV-aksjonen rundt 100 000 bøssebærere til å banke på dører i hele landet. Dette året var det nok bøssebærere i Sør-Varanger til å dekke alle rutene – og litt til.

– Vi trenger vanligvis 98-100 stykker for å dekke alt. Men det var fantastisk oppmøte i år, med rundt 130 bøssebærere. Det endte med at flere tok rutene sine sammen – ikke bare to og to, men også tre-fire i slengen. Vi fikk både bøssebærere som alltid stiller opp, og folk som ikke har vært med før, forteller Randi Fløtten Andreassen i den lokale innsamlingskomiteen.

Både årets rødruss, elever fra Pasvik folkehøgskole, og Barentssekretariatet var representert blant de vanlige innsamlerne. I tillegg stilte soldater fra Garnison Sør-Varanger opp i Pasvik, Neiden og Elvenes.

Fra distriktene i Sør-Varanger meldes det om stor giverglede:

– Jeg hatt en veldig flott tur i Neiden i dag, og møtte bare trivelige folk som sto klar med det de ville gi, forteller rodeleder Elin Steigberg i Neiden.

– Det har vært bøssebærere hos alle husstander i hele den lange Pasvikdalen. Det har ikke vært vanskelig å få nok bøssebærere, folk stiller gjerne opp for en viktig sak, opplyser rodeleder Karine Emanuelsen på Skogfoss.

Det skal ikke glemmes at bøssebærerne fikk uventet besøk i innsamlingsstarten. Forhenværende fotballspiller og nåværende skuespiller John Carew er nemlig i Kirkenes for research og filming for tida, og han stakk innom for å få stemninga opp.

På hurtigrutekaia

Soldatene stilte også på en spesiell måte i Kirkenes.

– Nytt i år er at det har stått soldater på Hurtigrutekaia og samlet inn penger. De ble veldig positivt mottatt. Hurtigruta hadde gitt beskjed både på norsk, tysk og engelsk, sier Eva Johanne Johnsen.

Det var også noen som sto klare med bøssene da formiddagsflyene fra Oslo kom på søndag.

Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Mer spesifikt skal de innsamlede pengene gå til å gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Kan komme mer

I skrivende stund er det telt opp 426 202 kroner fra Sør-Varanger, blant annet inkludert bidrag fra konsertkafeen, kommunebidrag, skoler og barnehager, næringslivsbidrag, og kommunens andel av regjeringens bidrag.

Selve bøsseinnsamlingen i Sør-Varanger brakte inn 207 662 kroner. Det inkluderer Vipps-tilskudd, og det er 8600 kroner mer enn det kom inn i fjor.

Den totale aksjonssummen i fjor var på omtrent 452 000 kroner. Aksjonen løper imidlertid et par dager til, så det er mulig at det kommer inn mer også i år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no