6. des
(Arkivfoto)
 
Fikk dekket leien ved en feil
Så vidt museumsdirektøren kan se, er det en feil som gjør at de har penger nok til å dekke husleien til Østsamisk museum i år.

Publisert: 09.des.2014 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Sametinget vedtok i 2013 å legge av 230 000 ekstra til Tana og Varanger museumssiidas kulturhusdrift i 2014. Det skulle brakt tilskuddet til konserter og liknende opp til 430 000 kroner, men det skjedde ikke. I det reviderte budsjettet for 2014 sto det fremdeles bare 200 000 kroner avsatt. Nå viser det seg at pengene likevel kom til museet, - bare på feil post.

Pengene gikk inn i den vanlige museumsdriften i stedet, ifølge museumsdirektør Johnny-Leo Jernsletten.

Det ble imidlertid ikke oppdaget først, for de oppfattet økningen som en del av den avtalte husleiedekningen til Østsamisk museum i Neiden.

Ikke oppfylt

- I det opprinnelige tilskuddet fra Sametinget var kostnaden bare dekt med 400 000 kroner. Husleien til Østsamisk museum er på 472 000 kroner i året. Da hadde ikke Sametinget oppfylt kravet om full dekning av husleien. Vi hadde også sagt fra om at det var for lite, sier Jernsletten.

- Med de 230 000 kronene ekstra, var både husleien og eventuell pris- og lønnsstigning dekket.

- Det var først da ordfører Knut Store hadde tatt kontakt med oss og vi gikk tilbake i protokollen, at vi så hvor pengene egentlig skulle havnet, forteller museumsdirektøren.

Dette betød at Tana og Varanger museumssiida fikk mindre til kulturhusdrift enn de egentlig skulle fått. Men til gjengjeld ble det ikke ekstrakostnader for museumssiidaen fra Østsamisk museum.

Konsekvenser

Jernsletten har ennå ikke hørt noe om dette får konsekvenser. Så langt han har sett i budsjettforslaget for neste år, får de fremdeles nok til å dekke Østsamisk museum. Den feilplasserte kostnaden virker å være videreført.

Arbeiderpartiet har sendt saken til Sametingets kontrollutvalg for å finne ut hva som skjedde. Det forteller Mariann Wollmann Magga, AP-politiker og leder av nærings- og kulturkomiteen på sametinget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no