10. des
VANT: Med god assistenthjelp fra Ida Johansen (Vardø) vant Julia Andersen fra Kirkenes kokkekampen. Alle foto: UE Finnmark
 
Fikk ekstra hender
Av ulike årsaker var Julia Andersen den eneste av tre elever fra Universal Foods UB i Kirkenes som kunne delta på Matuka 2017.

Publisert: 02.okt.2017 15:26
Oppdatert: 03.okt.2017 13:14

To hender ble litt lite, men Julia Andersen var bestemt på at hun ville forsøke. Da Ida Johansen fra VG1 i Vardø tok utfordringen som håndtlanger ble oddsen straks vendt i Julias favør. To assistenthender var til god hjelp, og med iver, lyst og vilje viste Julia at man kan nå langt.

Samstemt jury

Juryen hadde ingen lett jobb med det høye nivået i kokkekampen. Ungdommen viste virkelig at de var både kreative og innovative på kjøkkenet. I tillegg at tilhørighet til eget lokalsamfunn ligger deres hjerte nært. Det var en jevn og spennende kamp, men juryen kom til slutt fram til en vinner de kunne være samstemte om, nemlig Universal Foods UB fra Kirkenes videregående skole, representert ved Julia Andersen og for anledningen Ida Johansen fra Vardø.

Juryen besto av kokk Neil Lupton, Tom Andreas Hætta fra Fylkesmannen i Finnmark, Tor Emil Sivertsen fra Varangerkokken og Sander Kristiansen, lærling og tidligere deltaker i matprosjektet.

Kokkekamp

Sju Ungdomsbedrifter (UB) fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt «Finnmarksmat i fremtiden». Elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes, i tillegg til to gjesteelever fra samarbeidsskolen i Milano, Carlo Porta.

Matuka 2017 er første del av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø videregående skole ble uka avsluttet med kokkekamp i flerbrukshuset Glasshuset i Vardø fredag.

Menyen

Vinnermenyen bestod av Kongekrabbe med asiatisk vri - kongekrabbe servert med krabetti kokt på krabbesaft til forrett, Viddas stolthet – reinbiff fylt med blå Gavio-ost og urter. Servert med grønnsaker, champignon, tyttebær, gulløyepotet og rødvinssaus på siden, og Grønn fristelse – créme brulee med avocadokrem til dessert.

 
Forrett: Kongekrabbe med asiatisk vri - kongekrabbe servert med krabetti kokt på krabbesaft.
HOVEDRETT: Viddas stolthet – reinbiff fylt med blå Gavio-ost og urter.
JURYEN: Juryen bestod av Neil Lupton, Tom Andreas Hætta, Tor Emil Sivertsen og Sander Kristiansen.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no