23. okt
SAMMENLIGNING: Den øverste seddelen er den som ble brukt til å betale med i Neiden. Den er mindre, mer falmet og slitt på en måte som fikk Jan Kåre Sivertsen til å mistenke at den er falsk.
 
Fikk en litt annerledes 200-lapp
– Det er ikke godt å si, men vi vil behandle denne seddelen som en mulig forfalskning, sier Hans Møllebakken i politiet.

Publisert: 10.jul.2015 14:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Seddelen kommer fra Neiden Fjellstue, og Jan Kåre Sivertsen forteller at den ble oppdaget da man skulle ta kassaoppgjøret om kvelden.

Betalt med

– Vi har fått den inn fra en kunde i forrige uke, men vi aner ikke hvem. Sannsynligvis noen som har fått den uten å vite at den var falsk, sier Sivertsen.
Han er overbevist om at 200-kronerseddelen ikke er ekte.

– Den ser ekte ut først, men når vi sammenligner med andre sedler, så ser vi at den er mindre, papiret kjennes annerledes ut, den er falmet i fargene og så videre. Det er mye som ikke stemmer, sier Sivertsen.

Norges Bank

– Vi anmelder saken og sender seddelen til Norges Bank. Det er de som har ekspertise på dette, vi har ikke kompetanse til å si om den er ekte eller ikke, sier Hans Møllebakken.
Han forteller at han ikke har hørt om andre tilfeller i det siste, men at det har forekommet falske sedler i Kirkenes.

– Og så har vi fått inn sedler som har fått hard medfart i vaskemaskin og tørketrommel som folk har trodd har vært falske, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no