10. des
LITT SKADET: Hans Bednarczyk fikk igjen bilen i kjørbar stand, men den har noen bulker her og der.
 
Fikk frastjålet bil tilbake
Hans Bednarczyk ser for seg at familien vil forandre rutinene på neste bilferie.

Publisert: 06.aug.2013 10:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Hans Bednarczyk var på bilferie i Estland med familien, men i Tallin våknet de opp til tom parkeringsplass. Biltyver hadde vært på ferde, som SVA har skrevet tidligere, og familien hadde ikke store forhåpninger for å få bilen tilbake. Men litt flaks skal man ha.
– En halv uke etter at vi var kommet hjem fikk vi beskjed av politiet om at bilen var funnet et par mil utenfor byen, et sted vi hadde vært dagen før bilen ble stjålet, forteller Bednarczyk. Han tror tyvene kan ha kommet derfra.

Måtte reise

Men det var ikke så enkelt som å få bilen tilsendt. Familiefaren måtte selv tilbake til Tallin for å hente bilen, siden politiet ville gå igjennom bilen med ham. Da var det bare å ta turen sørover igjen, etter en del om og men med å skaffe billetter og få fri fra jobb.
Vel fremme kunne Hans Bednarczyk ikke overraskende konstatere at det aller meste som lå i bilen var stjålet.
– Den var rasert litt innvendig og utvendig også, sier han. Politiet hadde også griset til litt, men da mest med fingeravtrykkspulver. Og fingeravtrykk var det nok av, så politiet har litt å sjekke, selv om de ikke skal ha funnet tyvene helt ennå.

Forandrer rutinene

Bednarczyk har ikke fått takst på bilen ennå, men med den stjålne bagasjen tror han de tapte summene kan ha kommet opp i 100 000 kroner. Familien hadde pakket det meste de hadde med seg i bilen på kvelden, for så å kunne kjøre rett av gårde morgenen etter.
– Jeg skjønner at det er litt dumt. Vi har gjort det slik hvert år vi har kjørt på ferie. Det er en rutine vi nok forandrer på nå, fastslår familiefaren. Familien er likevel ikke skremt fra å dra på bilferie igjen.
– Neida, vi tar bare andre forholdsregler. Vi må være mer nøye, og kanskje sette opp bilalarm og GPS-sporing. Nå vet vi jo at de som virkelig vil stjele en bil, de får det til uansett, sier Hans Bednarczyk.
Han legger til at han føler seg seg bra behandlet av politiet i Tallin.
– De var veldig hyggelige, og veldig nøye, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no