23. okt
AVVIST: Ordfører Cecilie Hansen hadde mye samferdsel å snakke om.
 
Fikk nei til samferdselsmøte
Sør-Varanger kommune får ikke møte Samferdselsdepartementet for å diskutere transport- og logistikk i kommunen. - Skuffende, sier ordfører Cecilie Hansen (Sp).

Publisert: 11.feb.2014 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Avdelingsdirektør Kjell Rosanoff i Samferdselsdepartementet skriver i et brev til Hansen at samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen (Frp) må takke nei til et slikt møte.

Møtt før

- Vi viser til møtet mellom Kirkenes næringshage og to statssektretærer 7. januar. På dette møtet ble en rekke temaer og problemstillinger tatt opp, blant annet Storskog tollstasjon, Kirkenes lufthavn og utvikling av industri- og havneområder i kommunen, skriver Rosanoff.

Han føyer til at regjeringen gir nordområdene høy prioritet til nordområdesaker framover.

- Transportsystemet er en av de viktigste faktorene som bidrar til verdiskapning. Vi ber kommunen komme tilbake ved en senere anledning og at dere holder oss orientert om utviklingen av de ulike spørsmålene som ble drøftet på januarmøtet, skriver Rosanoff.

Skuffet

Ordfører Hansen innrømmer at hun er skuffet over at det ikke blir noe av møtet med samferdselsminister Solvik-Olsen.

- Ja, selvfølgelig er jeg skuffet. Vi skulle tatt opp flere ting, som kaier og havneutvikling, fylkesvei 885, industriutvikling og ikke minst behovet for utvidelse av flyplassen. Vi får vente på en ny sjanse til å møte ledelsen i samferdselsdepartementet og håpe vi får audiens neste gang, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no