6. des
REKRUTTERING; Andreas Ingebrigtsen er fagarbeider ved Sydvaranger gruve og håper at eletroelevene Iver Kjellmo Johansen, Håkon Kratteng, Levi Jensen, Andreas Jakola, Marko Juvik skal begynne å jobbe i gruveselskapet når han er ferdig. Midt i bildet avdelingsleder Odd Hasen ved Sydvaranger gruves elektroavdeling.

 
Fikk omvisning i premie
De fem elektroelevene ved Kirkenes videregående skole vant yrkesfagkonkurransen på skolen. Premien var omvisning på Hurtigruten og Sydvaranger gruve.

Publisert: 18.mar.2015 16:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

De startet på Hurtigruteskipet Trollfjord og avsluttet med å ta malmtoget fra Kirkenes til Bjørnevatn, yrkesfagelevene Iver Kjellmo Johansen, Håkon Kratteng, Levi Jensen, Andreas Jakola og Marko Juvik. De var godt fornøyde med gaven fra næringslivet.

– Helt supert. Kjempeinteressant, sier de.

Omvisning

Kratteng synes det var veldig spesielt å bli med på Hurtigruten.

– Det å se båten bak kulissene, det tekniske og hvordan de styrer båten. Det var veldig interessant, sier han.

På Sydvaranger gruve var det avdelingsleder ved elektro, Odd Hansen, som tok i mot elektro-elevene. Han viste dem hvor strømmen kom inn, hva som gjøres med den og hvor det trengs strøm i produksjonen.
Elevene fikk også være med inn i separasjonsverket og fikk med selvsyn se finsepareringen.

Barentstoget

For Iver Kjellmo Johansen var det litt spesielt å avslutte dagen på malmtoget.

– Det var jeg som ga den navnet Barentsekspressen, sier han. Før de gikk ombord i toget ble de også møtt av Andreas Ingebrigtsen som tok samme utdanning som Iver, Håkon, Levi, Andreas og Marko tar på videregående skole, ble lærling, før han nå er fagarbeider. Han anbefalte jobb i Sydvaranger gruve på det varmeste.

– Det er mye bedre enn å sitte på knærne hele dagen, sa Andreas, som har vært i gruveselskapet siden 2011.
Kratteng er lærling i JSI installasjon, mens Iver godt kunne tenkt seg elektro-jobb ved Sydvaranger gruve, hvis han ikke velger å flytte og gå mer på skole. Juvik er åpen når det gjelder elektro- og yrkesvalg.
– Alt annet enn hvitkabel, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no