11. des
HUMPETE: Det er fremdeles gøy å spille fotball, men Sander Holmgren, Amund Karisari og Erland Hatle-Johannesen skulle ønske ballbingen var mindre humpete.
 
Fikser humpete ballbinge
Sander, Amund, Erland og de andre fotballglade ungene skal få ballbingn sin i orden før skolestart.

Publisert: 09.aug.2015 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Sander Holmgren (10), Amund Karisari (9) og Erland Hatle-Johannesen (9) bruker ballbingen ved Kirkenes skole daglig, også i skoleferien.

– Hvert friminutt, og hver dag i sommerferien. Når den var stengt for reparasjoner sist, satt vi i friminuttene og hadde ingen ting å gjøre, sier Sander.

Men han og kompisene vil heller tåle den ventingen enn dagens situasjon. For den synkende grunnen som har skapt problemer rundt skolebygget, ser også ut til å ha påvirket ballbingen. Kort sagt: Den er humpete som få.

– Det er veldig vanskelig og dårlig å spille her. Ballen spretter rundt, og man vet aldri hvor ballen lander, sier Amund.

Garanti

Barna har spurt vaktmesterne på skolen om å fikse dette, men har ikke fått høre om noen reparasjon. Heldigvis er også fotballbingen en del av reparasjonene som Consto gjør rundt skolebygget.

Som tidligere skrevet, er firmaet i ferd med å gjøre utbedringer av grunnen rundt Kirkenes skole, siden grunnen har sunket langt mer enn beregnet.

Ivar Kaski, enhetsleder for forvaltning, drift og vedlikehold i kommunen, forteller at Consto da også vil fikse bingen. Reparasjonen går på garantien som kommunen har, akkurat som for resten av skolen.

– Ønsket er at alt er ferdig til skolestart, sier Kaski.

Ronny Røtvold i Consto bekrefter at planen er å få fikset ballbingen i neste uke, samtidig som asfalteringen av området er planlagt.

Drenering

Barna forteller at de så at ballbingen ble fikset i fjor. Men etter hvert som våren snek seg på og snesmeltingen begynte, kom humpene tilbake. Og da på de samme plassene.

– De rev opp her i fjor og la ny jord under. Men så ble bakken myk på stedene der det hadde vært humper, og så kom humpene tilbake, forteller Sander.

Kaski opplyser at det nå skal gjøres tiltak for langvarig forbedring.

– Det skal legges mer drenering rundt ballbingen, sier han.

Det er nok en lettelse for Sander, Amund og Erland. I mellomtiden er det nemlig også en plaskete affære å spille fotball.

Senkningene i banen samler opp en hel del vann når det har vært fuktig vær.
– Det er artig å spille fotball likevel, men vi blir våte når vi spiller, for det spruter, sier Amund.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no