13. des
IVRIGE: Margrethe Alnes er leder for filmklubben i Sør-Varanger. Her er hun sammen med Nina Østrem.
 
Filmklubben feirer 40 år med rekordmange filmer på lerretet
I år feirer Sør-Varanger filmklubben 40 års jubileum. Det markeres med supertilbud, rekordmange filmer og klubbkveld med en prisvinnende dokumentarskaper.

Publisert: 20.sep.2017 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Denne høsten er det nøyaktig 40 år siden Sør-Varanger filmklubb ble startet. Mandag dro filmklubben i gang et nytt semester, som også markerte startskuddet på jubileumsfeiringen av klubben.

- Vi vil i løpet av høsten vise totalt 13 filmer. Disse vil vi vise til våre medlemmer, og de trenger kun å betale medlemspris på hundre kroner. Samtidig vil vi en gang i løpet av høsten samle oss med boller, brus og en presentasjon med dokumentarskaper Egil Håskjold Larsen, sier leder i filmklubben Margrethe Alnes om feiringen av klubben.

Rekordmange

Ifølge Alnes har det nok aldri blitt vist så mange filmer tidligere. Og hun lover at det utover høsten vil bli vist et bredt spekter av filmer i forskjellige sjangre og kategorier.

Variasjonen i filmene som blir vist tror hun også har vært noe av styrken til klubben gjennom de siste fire tiårene.

- Jeg tror det er ganske spesielt at vi har en slik filmklubb på et sted som Kirknes. Det er ofte noe man ser i studentbyer. Det vi ser er at medlemmene setter pris på tilbudet og variasjonen. Vi kommer denne høsten til å vise alt fra japansk animasjon til gullpennvinneren fra filmfestivalen i Cannes «The Scare», sier hun og legger til:

- Vi er et supplement til Aurora Kino, som viser mer «mainstram»-filmer. Jeg tror vi utfyller hverandre godt, sier hun.

Gode år

Grunnen til at klubben har mulighet til å ta spanderbuksene på i jubileumsåret skyldes god økonomi de siste årene, kan Alnes fortelle.

De siste årene har klubben opplevd å ha et overskudd. Det er noe som klubben ønsket å bruke på sine medlemmer for å markere 40 års jubileet.

- Vi har hatt noen gode år de siste årene. Samtidig får vi kulturmidler, og samarbeider godt med kommunen. Så må jeg si at samarbeidet med Aurora Kino, som lar oss bruke kinosalen helt gratis, er helt enestående, sier hun.

Planer for fremtiden

Alnes tror filmklubben vil være et godt tilbud for filminteresserte også i årene fremover. Hun viser blant annet til at klubben i tillegg til å vise filmer ønsker å utvide tilbudet.

- Vi vil fortsette å ha filmvisninger. Men vi tenker hele tiden at vi skal gjøre noe nytt. En av planen har vært å kjøre et kurs i filmhistorie blant annet, men det har så langt ikke passet å få på plass en foreleser enda. Men det er klart at vi vil prøve å få til noe nytt, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no