23. okt
 
Finalist til bypris
Kirkenes er en av fem i landet.

Publisert: 26.mar.2013 12:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Av 385 steder i Norge har juryen plukket ut fem finalister til "statens pris for attraktivt sted". At Kirkenes er blant finalistene ble offentliggjort tirsdag og etter påske kommer juryen til byen.
- Konkurransen i år var hard, sier juryleder Erling Dokk-Holm. Han er førsteamanuensis og dekan ved Markedshøyskolen, men kanskje først og fremst kjent for å være samfunnsdebattant om byutvikling.
Dokk Holm sier i en pressemelding at juryen blant annet i sin vurdering av finalistene har lagt vekt på planer eller gjennomførte tiltak om fortetting og bruk av areal i sentrum der boliger er en viktig del og at det er tilrettelagt for vekst.
Som en link til Sør-Varanger ligger bolyst-prosjektet som Kirkenes Næringshage står bak.
Det er kommunal- og regionaldepartementet som står bak byprisen. I slutten av mai vil vinneren kåres og tildeles blant annet 250 000 kroner som skal brukes til videre utvikling. De andre finalistene er Herøy, Norheimsund, Ringebu og Fagernes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no