16. nov
SANG: Gabrielle Niedermeyer sier at hun synger rett inn i sjela. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Finner freden med magneter og sang
Alternativdagene er ikke bare akupunktur og kunst. Et av årets nye tilskudd ble selv overbevist for ikke så lenge siden, og et annet ble tiltrukket av klangen i Nord-Norge.

Publisert: 23.mar.2015 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Denne helga har kulturhuset i Kirkenes vært fylt med kunstnere, terapifolk, musikere og mer. Alternativdagene trekker godt med folk hvert år, fra vidt forskjellige felt.

Et bildegalleri på alternativmessa kan være et bildegalleri, et massasjebord kan være nettopp det, og en smykkebod kan være nettopp en smykkebod. Men smykkene som Jane-Mari Andreassen fra Båtsfjord selger er noe mer, ifølge både henne og kunden Eva Davidsen. Hun kom tilbake til boden etter å ha kjøpt en brosje dagen før.

Bedre søvn

Brosjen er nemlig magnetisk, og Davidsen mener den hjalp henne å sove. Nå er hun ute etter et magnetisk armbånd.

- Kroppen trives med å være i nærheten av magneter. Det påvirker jernet i blodet, og er fint mot blant annet leddgikt, smerter og søvnproblemer, sier Andreassen.

Hun fant selv ut om magnetene rett før jul, under en tur til Finland. Nå er hun på sin første messe i Kirkenes for å selge dem.

- Jeg prøvde dem på venner av meg, og det fungerte bra. Så jeg begynte å selge dem på lillejulaften. Jeg er nå en av vel fem til ti selgere i Norge - mot rundt 300 selgere i Finland, sier hun.

Sjelesang

Rett bortenfor har Gabrielle Niedermeyer akkurat kommet med fly fra Oslo for første gang, og er i ferd med å sette opp salg av vindspill. Forskjellig klang viser til forskjellige elementer. Niedermeyer har nemlig full tro på den legende effekten av lyd - spesielt sang. Hun demonstrerer ved å synge inn i en anretning av tøy og tre som forhøyer lyden.

- Jeg kopler meg til hver persons energisystem, og synger sjelens sang. Det frigjør psykiske blokkeringer, sier hun. Idet SVA snakker med henne, er hun også i ferd med å forberede en meditasjonstime for deltakere på messa, der hun bruker sangen sin.

Niedermeyer er opprinnelig fra Tyskland, og bor på Hamar. Hun har aldri vært i Nord-Norge før, og Alternativdagene var en fin anledning til å komme oppover.

- Jeg er her i flere dager etterpå og ser meg rundt. Det er utrolig fin energi her, med store vidder og klangen i naturen, sier hun.

Tilbake

Alternativdagene har absolutt klang nok til å overleve, mellom de nye tilskuddene og returnerende selgere og publikum. Eva Davidsen går fornøyd videre med det nye magnetarmbåndet sitt, og hun kommer også tilbake neste år.

- Jeg er på messa her hvert år. Etter hvert kjenner jeg de fleste som stiller opp her, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no