7. des
 
Finnmark Ap venter med søksmål mot staten
Finnmark Ap har bestemt seg for å utsette spørsmålet om et første skritt mot et søksmål mot staten for å forsøke å stanse sammenslåingen med Troms.

NTB
Publisert: 13.okt.2018 20:17
Oppdatert: 13.okt.2018 20:17

– Mye tyder på at vedtaket i juni i fjor ikke ble fattet med bakgrunn i de demokratiske standardene man selv har vedtatt på Stortinget. Men partiet er ikke innstilt på å gå for prosessvarsel på dette tidspunktet, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) til NTB.

Lørdag ettermiddag diskuterte Finnmark Ap om fylkestinget bør sende et prosessvarsel til Kommunal- og regionaldepartementet i forkant av et mulig søksmål mot staten for å forsøke å stanse fylkessammenslåingen med Troms.

Etter møtet er det klart at partiet anbefaler at et forslag om prosessvarsel må utredes nærmere før fylkestingsgruppa vurderer å støtte en juridisk vei.

– Poenget er at vi vil ha en politisk løsning, sier Vassvik.

Styret i Finnmark Arbeiderparti går også inn for at fylkestinget, som møtes i Vadsø onsdag og torsdag kommende uke, ikke bør oppnevne medlemmer til fellesnemnda.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no