10. des
STATSMINISTEREN: Erna Solberg.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 
Finnmark-avstemning til statsministeren fredag
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) håper at statsminister Erna Solberg (H) bidrar til at sammenslåingen med Troms parkeres.

NTB
Publisert: 23.mai.2018 16:52
Oppdatert: 23.mai.2018 16:52

Vassvik har med seg resultatet fra folkeavstemningen i Finnmark der 87 prosent sa nei til å bli slått sammen med Troms, når hun møter Solberg på Statsministerens kontor fredag.

– Vi skal legge fram argumenter for hvorfor vi ikke ønsker sammenslåingen. Vi vil be statsministeren om å bidra til at vedtaket om sammenslåing opphører eller blir reversert, sier hun til ifinnmark.no.

Med seg har Vassvik gruppelederen for Aps fylkestingsgruppe, Remi Strand. Han har tidligere sagt til NTB at hadde han vært statsminister, med et Storting som nærmest er delt på midten og et massivt nei fra folket, ville han ment det ville være lurt å ta opp saken på nytt med Stortinget.

Folkeavstemningen blir også tema når Finnmarks fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) møter på åpen høring i Stortinget om kommuneproposisjonen onsdag.

– Det er viktig at vi får lagt fram resultatet for det organet som har vedtatt tvangssammenslåingen, sier han til NTB.

Kommunalminister Monica Mæland (H) har vært klar på at regjeringens oppgave er å gjennomføre en reform som stortingsflertallet har vedtatt – ikke bare en, men to ganger.

Det skjedde ved hjelp av stemmene til Høyre, Frp, Venstre – og et KrF som Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har beskrevet som «lite entusiastiske». Vedum har overfor NTB gjort det klart at Sp vil ta opp sammenslåingen av de to nordligste fylkene til ny behandling i Stortinget i løpet av høsten.

I Sør-Varanger var det 93 prosent av stemmerne som sa nei. 6,4 prosent sa ja, mens 0,6 prosent stemte blankt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no