7. des
 
Finnmark MS-forening
Finnmark MS-forening vant årets MS-pris med arrangementet Melkesyra.

Publisert: 07.nov.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Melkesyra er en familieaktivitetsdag med motbakkeløp og miniløp for barn. Motbakkeløpet går opp alpinbakken på Sandnes ved Kirkenes, og ble arrangert for første gang i 2012.

- For at alle skal kunne delta, er det lagt opp tre løyper med forskjellig lengde. Med prosjektet Melkesyra ønsket Finnmark MS-forening å spre kunnskap og informasjon om MS gjennom fysisk aktivitet. Dette er en arena der friske og syke møtes og det blir fokus på MS på en annen måte enn slik sykdommen ofte fremstilles, skriver MS-forbundet.

Stort engasjement

- Gjennom Melkesyra har Finnmark MS-forening på en forbilledlig måte klart å skape et grasrotprosjekt som har skapt stort engasjement. Når Melkesyra arrangeres på MS-dagen, den siste lørdagen i august, er forsvaret, idrettslag, politiet og handelsstand lokalt med og støtter prosjektet aktivt på ulikt vis.

I tillegg til de fysiske aktivitetene, inneholder «Melkesyra» stand med informasjon, brosjyrer, og ikke minst med personer som har personlige erfaringer med MS, som syk, og som pårørende til personer med MS. Både personer med MS og pårørende fikk mulighet til å møtes og utveksle erfaringer.

 Verdig vinner

- MS-prisen er en hederspris som MS-forbundets styre vedtok å opprette i 2004. Prisen tildeles personer som har utført handlinger MS-forbundet ønsker å uttrykke takknemlighet for og/eller sette fokus på. Det er MS-forbundets styre som er jury for MS-prisen.  Med bakgrunn i MS-prisens formål, vedtok styret i MS-forbundet å gi årets MS-pris til Finnmark MS-forening for sitt arrangement Melkesyra. Styret mener at MS-prisens formål om å rette oppmerksomhet mot MS-saken til fulle er oppfylt gjennom Melkesyra. Årets vinner, Finnmark MS-forening er en svært verdig vinner av MS-prisen 2016.

Motbakkeløpet ble ikke arrangert i år.

 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no