19. jun
Arkivfoto
 
Finnmark var det eneste fylket som hadde 0 trafikkdrepte i sommer
30 personer mistet livet på norske veier i sommer. Ingen av dem var fra Finnmark.

Publisert: 02.sep.2018 14:24
Oppdatert: 02.sep.2018 14:26

Dette er to færre enn i de tre sommermånedene i fjor.

Blant de 30 som omkom i juni, juli og august er 19 menn og 11 kvinner. Halvparten omkom i personbil, mens 11 omkom på motorsykkel. Det viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av sommerulykkene.

I august mistet sju livet i trafikken, som er fem færre enn i august i fjor.

– Vi kan være på vei mot det laveste antall omkomne i på norske veier på 70 år. Men dette handler om langt mer enn tall og statistikk. For hver enkelt ulykke er en stor tragedie for dem som rammes. Selv om dødstallene har gått ned, har vi dessverre ikke den samme positive utviklingen på antall trafikkulykker og utviklingen av hardt skadde i trafikken. Vi ligger etter de ambisiøse målene som er satt, sier Guro Ranes i Statens vegvesen til NTB.

I løpet av årets åtte første måneder i 2018 har 63 omkommet i trafikken, noe som er fire færre enn til samme tid i fjor. Finnmark er det eneste av landets fylker som ikke har hatt noen trafikkdrepte så langt i år.

– Vi kan være på vei mot de laveste tallene på 71 år. Vi må tilbake til 1947 – da 94 omkom – for å finne tilsvarende lave tall, sier Ranes.

I 2017 omkom 106 mennesker i trafikken til tross for relativt mange drepte i oktober, november og desember. Fortsetter 2018 slik den har begynt kan det ifølge Vegvesenets sin prognose bli under 100 døde på norske veier i år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no